6-8 Ekim Olayi Magduru Mehmet Gökgüz Açiklamasi 'Kiliçdaroglu Sadece Kürtleri Kandirip Oy Alma Pesindeydi'

13. Cumhurbaskanligi seçiminden önce CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Kavala ve Demirtas’i serbest birakacagiz’ cümlesini kendine siyasi malzeme edindigini belirten 6-8 Ekim olayi magdurlarindan Mehmet Gökgüz, “Kiliçdaroglu’nun gayesi hiçbir zaman Kürtler olmamis ve olmaz da” dedi.

6-8 Ekim Olayi Magduru Mehmet Gökgüz Açiklamasi 'Kiliçdaroglu Sadece Kürtleri Kandirip Oy Alma Pesindeydi'
28 Mayis tarihinde Türkiye’de gerçeklesen Cumhurbaskanligi seçiminde Recep Tayyip Erdogan tekrar 13. Cumhurbaskani olarak seçildi. CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu seçim propagandasinda Selahattin Demirtas ve Osman Kavala’yi Cumhurbaskani seçildiginde serbest birakacagini söylemisti. Selahattin Demirtas, Figen Yüksekdag ve 9 HDP milletvekili ’suç islemek amaciyla örgüt kurmak’, ’terör örgütü üyesi olmak’, ’silahli terör örgütüne üye olmak’, ’örgüt adina suç islemek’ gibi iddialarla 4 Kasim 2016 tarihinde gözaltina alinmisti, daha sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne gönderilmisti.

6-8 Ekim olaylarinda hayatini kaybeden Hasan Gökgüz’ün babasi Mehmet Gökgüz, seçim vaadi olarak eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’i cezaevinden çikarmayi vadeden Kemal Kiliçdaroglu’nun bu hareketinin, Kürtlerden oy almak için bir proje oldugunu belirtti.



“Kiliçdaroglu sadece Kürtleri kandirip oy alma pesinde”

Kiliçdaroglu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hiçbir zaman Kürtler adina bir söylemde bulunmadigini söyleyen Gökgüz, “CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu Cumhurbaskanligi seçiminde 6-8 Ekim olayini kendine malzeme yapti. Kiliçdaroglu, ‘Selahattin Demirtas bosuna cezaevinde yatiyor’ gibi söylemlerde bulunarak kendine bu olayi malzeme edindi. Demirtas’a mazlum ve suçsuz diyordu. Peki o mazlumsa bu olayda hayatini kaybedenler kimdir? 16 yasindaki, 20 yasindaki çocuklar mi suçludur? 6-8 Ekim olayi davasindan cezaevinde yatan Demirtas’i çikarmak için söyledigi cümleler sadece Kürtlerden oy almak içindi. Tek hedefleri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i indirmekti ve gerçeklesemedi. Kiliçdaroglu’nun gayesi hiçbir zaman Kürtler olmamis ve olmaz da. Kiliçdaroglu simdiye kadar Kürtler için ne yapti? Mecliste Kürtler için hiçbir çalisma yapmadi. Seçim zamani gelene kadar hiç Kürtler ile ilgili bir cümle dahi söylemedi. Kiliçdaroglu sadece Kürtleri kandirip oy alma pesindedir. Bunlarin gayesi Müslümanlari yok etmektir. Madem Demirtas mazlum, bizim çocuklarimiz nedir? Bizim çocuklarimizin tek amaci fakir fukaraya kurban eti dagitmakti. Ellerinde ne silah vardi ne de bir bomba vardi. Ellerinde sadece et poseti vardi” dedi.



“Allah’a hamdolsun Kiliçdaroglu ve destekçileri basa gelemedi”

Selahattin Demirtas’in binlerce mazlumun kanini akittigini ifade eden Gökgüz, “6-8 Ekim’de milleti sokaga Amerika’nin talimatiyla döken Selahattin Demirtas’ti. Eger Kiliçdaroglu 2. turda seçimi kazansaydi meclis AK Parti’nin elindedir. Demirtas’i çikarmak için hiçbir sey yapamazdi. Ama çok sükür Kiliçdaroglu cumhurbaskani seçilmedi. Biz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan çok sükür memnunuz. Erdogan’dan memnun olmayanlarin hepsi devletimizi sevmiyor. Bütün ülkelerin politikasinda dis gündem ele alinirken bizde ise Kiliçdaroglu ve HDP’li gibi siyasiler kendi içerisinde bir olumsuzluk olusturmaya çalisiyor. Daha seçimden birkaç gün önce PKK’lilar 5 askerimizi sehit etti. Bunu yapan HÜDAPAR mi HDP mi? Allah’a hamdolsun Kiliçdaroglu ve destekçileri basa gelemedi. Selahattin Demirtas da ömür boyu cezaevinde kalacak. Demirtas cezaevinden çikarilsaydi hayatini kaybeden çocuklarimizin kani nereye gidecekti? Binlerce mazlumunu ahini aldi. Allah bunu yanina birakmaz” diye konustu.

Öte yandan HDP önünde evlat nöbeti tutan aileler ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tekrar Cumhurbaskani seçilmesine sevindiklerini dile getirdi.

Evladi Ramazan’in HDP ve PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirildigini ileri süren Mevlüde Üçdag, “Oglum 1 Haziran 2015 tarihinde HDP tarafindan kandirilip götürüldü. 9 yildir çocuguma hasretim, çocugumun sesinin duymuyorum. 9 yil içerisinde çocugumun 9 saniye sesini duymadim, bu reva midir? HDP diyor ki; Kürt hakkini savunuyorum. Çocugum burada olsaydi o zaman bahsettikleri özgürlük olurdu. ABD’ye ve Murat Karayilan’a usaklik yaparak, polisimize, askerimize silah sikarak özgürlük olmaz. Bir çocugun yeri anne ve babasinin yanidir. Çok sükür Cumhurbaskanimiz tekrar kazandi. Mücadelemizin sonuna kadar destekçimiz olan Cumhurbaskani Erdogan’a biz de sonuna kadar destek çiktik. Kiliçdaroglu seçim öncesi camileri kapatacagim, basörtüsünü kaldiracagim, Suriyelileri gönderecegim diyordu. Böyle bir sey olur mu” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA