Van'da Kürt Edebiyatinin 3 Önemli Eserinin Basimi Yapildi

Van Büyüksehir Belediyesi, Kürt edebiyatinda önemli bir yere sahip olan Ahmed-i Hani’nin "Mem-u Zin", Ahmed-i Ceziri’nin "Divan” ve Faki-yi Teyran’in "Divan" eserlerinin basimini gerçeklestirdi.

Van'da Kürt Edebiyatinin 3 Önemli Eserinin Basimi Yapildi
Millet bilinci ve Anadolu’nun zengin kültürünü tüm renkleriyle gelecek yüzyillara tasimak isteyen Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi, Kültür ve Turizm Bakanliginin yayinlarindan olan Kürt edebiyatinin 3 nadide eserini envanterine katti. Daha öncede 27 eserin basimini gerçeklestiren Van Büyüksehir Belediyesi, son olarak Ahmed-i Hani’nin "Mem-u Zin", Ahmed-i Ceziri’nin "Divan” ve Faki-yi Teyran’in "Divan" eserlerinin basimini gerçeklestirerek basimi yapilan kitap sayisini 30’a çikartti.

Kitaplar Kürtçe ve Türkçe olarak 2 dilde okuma imkâni sunarken, yazarlarin ilmini, irfanini, hosgörüsü ve edebi derinligini her sayfasinda okurlariyla bulusturuyor.

Kitap serisine sahip olmak isteyen vatandaslarin Türkiye’nin dört bir yanindaki kütüphanelerde rahatlikla ulasabilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA