Sakarya Büyüksehir'den Pedal Dostu Festival

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi çerçevesinde düzenlenecek festivalde 3 gün boyunca Sakarya’nin tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerin tanitiminin yani sira bisiklet destinasyonlarinin da paylasiminin yapilacagini belirtti.

Sakarya Büyüksehir'den Pedal Dostu Festival
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Avrupa Birligi tarafindan destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi çerçevsinde düzenlenecek festival programina tüm vatandaslari davet etti. 31 Mayis - 2 Haziran 2023 tarihleri arasinda yapilacak ‘Ekoturizm Rotasinda Pedal Dostu’ festivalin sehrin tanitimi için büyük bir öneme sahip oldugunun altini çizen Yüce, 3 gün boyunca Sakarya’nin tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerin tanitiminin yani sira bisiklet destinasyonlarinin da paylasiminin yapilacagini belirtti.

Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Is Birligi Programi çerçevesinde hayata geçirilen projede SUBÜ’nün yani sira Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna’nin proje ortaklari oldugunu ifade eden Yüce, 31 Mayis Çarsamba günü festivalin açilisini Millet Bahçesi’nde yapacaklarini kaydetti.

Yüce, “Sanat merkezlerimiz, tarihi ve dogal güzelliklerimiz misafirlerle paylasilacak. Ekoturizm alanlarini ön plana çikaracak, sehrimizin bisiklet destinasyonlarini is birligi yaptigimiz ülkelerin bisiklet aglarina dahil edecek ve Karadeniz’e siniri olan ülkelere Sakarya’nin tanitimini yapacagiz. Sehrimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA