Osmaniye'de Atik Yaglar, Geri Dönüsüme Kazandiriliyor

Osmaniye’de belediyenin, “Sifir atik” projesi çerçevesinde, atik yaglarin geri dönüsüme kazandirilmasi için çalisma baslatildi. Bu çerçevede vatandaslar, topladiklari atik yaglari geri dönüsüm bankalarina teslim ederek, kazandiklari puanlarla gida veya temizlik ürünleri alabilecegi belirtildi.

Osmaniye'de Atik Yaglar, Geri Dönüsüme Kazandiriliyor
Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekiplerince, sifir atik projesi çerçevesinde baslatilan “atik yag” toplama kampanyasi sürdürülüyor. Çevre koruma personelleri, proje çerçevesinde, evleri gezerek hem bilgilendirme yapiyor hem de atik yag kutularinin dagitimini gerçeklestiriyor.

Vatandaslar, topladiklari atik yaglari Alibeyli Mahallesindeki Sehit Albay Halil Ibrahim Karaoglanoglu ve Fakiusagi Mahallesindeki Sehit Ömer Halisdemir Meydani ve Parki içinde kurulan geri dönüsüm bankalarina getirerek puan kazanacaklari kaydedildi. Toplanan puanlar karsiliginda ise belediye tarafindan çesitli hediyeler verilecegi belirtildi.

Proje çerçevesinde ilk etapta 1000 eve atik yag toplama kutularindan dagitilacagini ve projenin sehrin tamamina yayilacagini belirten Belediye Baskani Kadir Kara, “Geri dönüsüme kazandirilan her sey, sehir ve ülke ekonomisine katki saglamasinin yani sira ev ekonomisine de önemli katkilari olacak. Unutulmamalidir ki, 1 litre atik yag 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Bu nedenle atik yaglari mutlaka geri dönüsüme kazandirmaliyiz. Geri dönüsüm bankalari sabah 8.00 ile aksam 17.00 saatleri arasi hizmet vermektedir. Vatandaslarimiz, atik yag biriktiginde 440 00 80 hatti arayarak ekiplerimiz kapinizdan atik yaglarini alabilir veya mahalle muhtarlarina teslim edilen yag kumbaralarina da birakabilirler”dedi.

Kaynak: İHA