Cumhurbaskani Erdogan'a 'Dördüz' Sürprizi

Sudan Cumhurbaskani tarafindan 4 yil önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hediye edilen ve Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan 4 aslandan biri dördüz dogurdu.

Cumhurbaskani Erdogan'a 'Dördüz' Sürprizi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Sudan Cumhurbaskani Ömer El Besir tarafindan hediye edilen 4 aslan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde agirlaniyordu. 2 disi 2 erkek olan aslanlardan biri dördüz dogurdu. Dürdüz dogdugunu müjdeleyen Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin aslanlari tanitti. Normal sartlarda en fazla 2 aslan dogumunun yaygin oldugunu ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin aslanlara çok iyi baktiklarini belirterek, 4 yavru aslaninin dünyaya geldigini ve anketle bunlara isim vereceklerini ifade etti.



“2 disi 2 erkek aslanimiz dünyaya geldi”

Dogal Hayati koruma Daire Baskani Celal Özsöyler, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Sudan Cumhurbaskani Ömer El Besir tarafindan 4 yil önce 4 aslan hediye ederek bize emanet edilmisti. Bu aslanlar geldiginde 2,5 ayliklardi. 4 yildan beri buradalar. Bu aslanlarin isimleri ise, Sudan, Nil, Sultan ve Sevaki verilmisti. Bunlardan Sultan ve Sudan çiftinden dördüz yavrumuz oldu. Normalde aslanlar bir veya iki yavru doguruyor. Burada çok iyi beslendikleri için dördüz yavru dogurdular. Bu bizi çok mutlu etti. Annesi dördüne de bakiyor bunlardan 2 disi 2 erkek olarak dünyaya geldi. Insallah öbür çiftten de yavru almayi planliyoruz” dedi.



“Bu yil hayvanat bahçemize 5 milyon ziyaretçi geldi”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “Burasi dünyanin sayili dogal yasam merkezi burada bir aslanin tüm ihtiyaçlari temin ediliyor. Bu yil hayvanat bahçemize 5 milyon ziyaretçi geldi. Biz bu ziyaretçi sayisini 10-15 milyona çikartmak istiyoruz” seklinde konustu.



“Cumhurbaskanimizin aslanlari dördüz dogurdu”

Cumhurbaskanina hediye edilen aslanlarin dördüz dogurdugunu ifade eden Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “4 yil önce arkadaslarimiz Cumhurbaskanimiza hediye edilen aslanlari Sudan’a giderek 4 yavru aslanimizi getirmislerdi. Isimlerini de Cumhurbaskanimiz vermisti. Sudan, Nil, Sultan ve Sevaki diye verildi.

Anne sultan baba Sudan’dan bebeklerimiz oldu. Cumhurbaskanimizin aslanlarini çok insan görmeye geldi. Insallah bu yavrular için daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Genelde hayvanlar mutlu olduklarinda dogurganlik oranlari artiyor. Biz de burada çok mutlu bir ortam saglayinca iste böyle dördüzler dünyaya geliyor. Biz onlari kebap, lahmacun, baklavayla besliyoruz. Suanda hayvanat bahçemizde 350 türümüzden 7 bin 500 tane canli buluyor” diye konustu.

Dördüz aslanlarin isimleri için Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilacak anketle belirlenecek.
Kaynak: İHA