26. Dünya Tekvando Sampiyonasi, Bakü'de Devam Ediyor

Azerbaycan’da gerçeklestirilen 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin ikinci gününde erkekler 58 kg ile kadinlar 67 ve 73 kg’da mücadeleler yapildi. Milli sporcular, sampiyonanin ikinci gününü madalyasiz tamamladi.

26. Dünya Tekvando Sampiyonasi, Bakü'de Devam Ediyor
Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen ve 4 Haziran’a kadar sürecek olan 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin ikinci gününde erkekler 58 kg, kadinlar 67 ve 73 kg’da müsabakalari yapildi. Sampiyonada Türkiye’yi temsil eden erkekler 58 kg’da Ömer Faruk Dayioglu ile kadinlar 67 kg’da Ikra Kayir ve 73 kg’da Sude Yaren Uzunçavdar madalya için mücadele etti.

Ömer Faruk Dayioglu, Hindistan’dan Niraj dilip Chaudhari’yi, Ingiltere’den Mohammed Nour’u ve Irlanda’dan Jack Wolley’i 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ispanya’dan Adrian Vicente Yunta’ya 2-1’lik skorla kaybeden Dayioglu, sampiyonaya veda etti.

Ikra Kayir da Kolombiya’dan Laura Ramirez Vargas’i ilk turda geçse de ikinci turda Güney Kore’den Hyo rim Hong’a 2-1 kaybederek turnuvadan elendi. Sude Yaren Uzunçavdar ise ikinci turda Hirvatistan’dan Matea Jelic’e 2-1 maglup olarak madalya alma sansini kaçirdi.

Türkiye, iki günün sonunda toplamda 1 bronz madalyaya ulasti. Sampiyonanin üçüncü gününde 3 milli tekvandocu madalya mücadelesi verecek.

Türkiye’yi sampiyonada su sporcular temsil ediyor:

Kadinlar: Rukiye Yildirim (46 kg), Merve Dinçel (49 kg), Zeynep Taskin (53 kg), Hatice Kübra Ilgün (57 kg), Özge Özbey (62 kg), Ikra Kayir (67 kg), Sude Yaren Uzunçavdar (73 kg), Nafia Kus (+73 kg)

Erkekler: Görkem Polat (54 kg), Ömer Faruk Dayioglu (58 kg), Hakan Reçber (63 kg), Ferhat Can Kavurat (68 kg), Yigithan Kiliç (74 kg), Hüseyin Kartal (80 kg), Enbiya Taha Biçer (87 kg), Emre Kutalmis Atesli (+87 kg)
Kaynak: İHA