Kars Valisi Türker Öksüz, 'Hedefimiz Yilda 1 Milyon Turist Agirlamak'

Kars Valisi Türker Öksüz, hedeflerinin Kars’ta yilda 1 milyon turisti agirlamak oldugunu belirtti.

Kars Valisi Türker Öksüz, 'Hedefimiz Yilda 1 Milyon Turist Agirlamak'
Tarihi boyunca Kars’in birçok kültür ve medeniyete ev sahipligi yaptigina dikkat çeken Öksüz, Kars’in tarihi ve kültürel degerlerinin yani sira essiz dogal güzellikleriyle açik hava müzesi oldugunu belirtti.

Kars Valisi Türker Öksüz, “Serhat sehrimiz Kars; sahip oldugu jeopolitik ve stratejik önem nedeniyle tarihi boyunca birçok kültür ve medeniyete ev sahipligi yapmis, bu medeniyetlere ait birçok tarihi ve kültürel eserlerin yaninda bünyesinde barindirdigi essiz dogal güzellikleri ile adeta açik hava müzesi konumundadir” dedi.

“Cumhurbaskanimizin destekleriyle birçok proje hata geçirildi”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in destekleriyle Kars’ta birçok projenin hayata geçirildigini hatirlatan Öksüz, “Kültür, inanç ve kis turizmi alaninda büyük potansiyele sahip olan ilimizi turizm alaninda hak ettigi yere tasimak, ilimizin zenginliklerini tanitmak adina Cumhurbaskanimizin himayelerinde ilgili bakanliklarimizin destekleri ile valilik olarak birçok projeyi hazirlayip hayata geçirmis durumdayiz. Hayata geçirilen projeler ve kültürel çalismalarla, kadim Kars sehrimizin gelismesi anlaminda büyük bir ivme yakaladigimiza inaniyorum” diye konustu.

“Kars hayvancilikta lokomotif olarak ekonomiye hayat veriyor”

Kars’in kültürel degerlerinin yani sira hayvancilikta da önemli etken oldugunun altini çizen Öksüz, “Tüm bu tarihi, kültürel ve turistik degerleri ile kültür, inanç ve kis sporlari turizmi açisindan birçok degere sahip olmanin yaninda, hayvancilik da lokomotif bir sektör olarak ilimizin ekonomisine hayat vermektedir. Serhat sehir Gazi Kars, son yillarda tarimdan, hayvanciliga, turizmden, sanayiye her alanda yapilan yatirimlarla dogunun parlayan yildizi olma yolunda hizla ilerliyor. Kars olarak hedefimiz olan yilda bir milyon misafir agirlayabilme hedefimize önümüzdeki dönemde ulasacagimizi düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA