Hakkari'de 48 Spor Kulübüne 1 Milyon 125 Bin TL Nakdi Destek

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Gençlik ve Spor Bakanligi Tesis Yatirimlari ve Spor Kulüplerine Destek Programi çerçevesinde düzenlenen törene katilarak 48 spor kulübüne dagitilmak üzere 1 milyon 125 bin TL’lik nakdi yardim çekini sporculara teslim etti.

Hakkari'de 48 Spor Kulübüne 1 Milyon 125 Bin TL Nakdi Destek
Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün spor salonunda düzenlenen törende konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, bakanliklarinin her zaman oldugu gibi sporun, sporcunun ve gençligin yaninda olmaya devam ettigini belirtti.

Müdür Yildirim, "Hakkari’de son 4 yillik dönemde toplam bedeli 358 milyon olan 66 proje hataya geçirildi ve bedeli 355 milyon olan 5 büyük projemiz de ihale asamasinda. Merkez, ilçe, belde ve köylerde bu yatirimlar yapildi. Içerisinde ögrenci yurtlari, kamp egitim merkezi, kayak tesisleri, spor salonlari, yüzme havuzlari, gençlik merkezleri, statlar, hali sahalari, semt sahalari gibi birçok yatirim bulunmaktadir. Bu yatirimlarimizin nerdeyse tamami hizmet vermeye basladi.

Gençlerimiz, çocuklarimiz 7’den 70’e herkes faydalanmaya basladi.

Her yil yüz binlerce vatandasimiz bu tesislerimizden yararlaniyor. Artik ilimiz spor sehri olarak anilmaya baslandi. Ulusal, uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapabilecek konuma eristi. Lisansli sporcu sayimiz on binleri geçti. Birçok bransta ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararasi arenada temsil eden sporcu yetisti ve yetismeye devam edecek. Sadece sportif basariyla sinirli kalmiyoruz, ayni zamanda spor turizminde de büyük mesafe kat edip ilin ekonomisine, kültürüne katki sagliyoruz. Festivallere, organizasyonlara ev sahipligi yapiyoruz. Bugünde 48 spor kulübümüze 1 milyon 125 bin TL nakdi yardim ve 4 bin 150 parça spor malzemesi yardimi yapiyoruz. Sahsim ve kurumum adina ilimize bu güzel yatirimlari kazandiran, gençligin yaninda duran Cumhurbaskanimiz, Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik’a saygi ve sükranlarimi arz ediyorum" dedi.

Yapilan konusmanin ardindan Vali Akbiyik, temsili çeki sporculara teslim ederek basarilarinin devamini diledi.

Programa Vali Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, AK Parti Il Baskani Av. Zeydin Kaya, spor kulüpleri temsilcileri, spor federasyonlari il temsilcileri ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA