Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Trabzon Kandil'den Sevilmez, Pensilvanya'dan Sevilmez, Londra'dan Sevilmez'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Trabzon’un Kandil’den, Pensilvanya’dan, Londra’dan sevilemeyecegini belirterek “Trabzon iste burada sevilir. Iste bu meydanda sevinir. Fatih’in torunlari 1453’den 1461’den rahatsizlik duyanlarla ayni masaya oturanlara cevabi 14 Mayis’ta verecektir. Sehit Eren Bülbül’ün, sehit Ahmet Çamur’un hemsehrileri, terör örgütlerinin destegiyle yelkenlerini sisirenlere 14 Mayis’ta gereken cevabi verecektir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Trabzon Kandil'den Sevilmez, Pensilvanya'dan Sevilmez, Londra'dan Sevilmez'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Trabzon ile Gümüshane arasinda yapimi tamamlanan 2x14,5 km uzunlugu ile Avrupa’nin en uzun, dünyanin ise 3. en uzun çift tüplü tüneli olan yeni Zigana Tüneli’nin açilisini gerçeklestirmek üzere bugün Rize programinin ardindan helikopterle Trabzon’a geldi.

Atatürk Alani’ni dolduran Trabzonlular’a seslenen Erdogan, kendisini Trabzon’un bir evladi olarak gördügünü ifade ederek “Trabzon büyük sehir, doyamadim tadina. Uzaktan sevmek olmaz, gel yakina yakina. Bunun için her firsatta Trabzon’a geliyoruz. Çünkü hem geçmisimizde hem kalbimizde kendimizi bu sehrin evladi olarak görüyoruz. Ama bu sehri de bu ülkeyi de sevmek öyle lafla olmaz. Hele hele bos vaatlerle yalanda dolanla devleti küresel ser odaklarinin kuyruguna baglamak taahhütlüyle sevmek asla olmaz. Sevmek hizmetle olur. Sevmek enerjiden savunmaya dis politikadan otomotiv sanayine kendi göbegini kesmekle olur. Sevmek milletimizin yüzyillik hasretin dindirmekle olur. Sevmek Türkiye yüzyilini insa etmekle olur. Sevmek bize topraklari vatan yapanlarin mirasina sahip çikmakla o mirasini yasatmakla ihya etmekle olur. Trabzon Kandil’den sevilmez, Pensilvanya’dan sevilmez, Londra’dan sevilmez. Trabzon iste burada sevilir. Iste bu meydanda sevinir. Fatih’in torunlari 1453’den 1461’den rahatsizlik duyanlarla ayni masaya oturanlara cevabi 14 Mayis’ta verecektir. Sehit Eren Bülbül’ün, sehit Ahmet Çamur’un hemserileri, terör örgütlerinin destegiyle yelkenlerini sisirenlere 14 Mayis’ta gereken cevabi verecektir” seklinde konustu.



"Van’da terör örgütünün isaretiyle, bez parçalari ile sloganlarini devletine meydan okuyanlari ve onlara el sallayanlari sandiga gömüyormuyuz Trabzon?"

Konusmasinda Trabzon türküsüne atifta bulunan Erdogan, “Ne diyor o güzel Trabzon türküsünde. ‘Sen bu yaylalari yaylayamazsin, derindir gölleri boylayamazsin’. 14 Mayis’ta Kiliçdaroglu ve avanesine bu yaylalarda yaylayamayacaklarini gösteriyor musun Trabzon ? Agasiyla, pasasiyla, örgütçüsüyle, mandacisiyla, tefecisiyle, bunlari 14 Mayis’ta sandiga gömüyor musun Trabzon ? Van’da terör örgütünün isaretiyle, bez parçalari ile sloganlarini devletine meydan okuyanlari ve onlara el sallayanlari sandiga gömüyor muyuz Trabzon. Iste benim yol arkadaslarim. Iste her gelisimde kalbimi biraktigim Trabzon bu” diye konustu.



“Karadeniz limanlariyla ülkemizin güneyi arasinda yeni bir soluk borusu açiyoruz”

Açilisini yapmak üzere geldigi Zigana Tüneli’nin dünyanin 3., Avrupa’nin ve ülkemizin en uzun çift tüplü karayolu tüneli olarak insa edildigini hatirlatan Erdogan “Trabzon ile Gümüshane arasindaki bu tünelle Karadeniz’i Dogu ve Güneydogu Anadolu’ya oradan Iran ve Ortadogu’ya yani tarihi Ipekyolu’na bagliyoruz. Bu tünelin tasarimi projesi insasi tamamen kendi mühendislerimize aittir. Zigana dagini geçilmez olmaktan çikartan bu tünel bölgemizin her alandaki kalkinmasinin sembollerinden birisi olacaktir. Vakitten, akaryakittan, karbon salinimindan saglayacagi faydalar yaninda bu tünelle Karadeniz limanlariyla ülkemizin güneyi arasinda yeni bir soluk borusu açiyoruz. Karsimizdaki masanin ömrü boyunca yaptigi bütün islerin hepsini üst üste koyun sonra da onla, yüzle çarpin emin olun bir Zigana tüneli etmez. Tünelimizle birlikte Maçka kara-hava yolunu da açiyoruz. Yaklasik 8 milyar 150 milyon liralik yatirim olan tünelimiz ile 6 milyar 150 milyon liralik bir yatirim olan Maçka kara-hava yolumuzun bölgemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, Trabzon sehir içi trafigini rahatlatan Kanuni Bulvari’nin büyük bölümünün hizmete açildigini, projenin kalan kisimlarini da en kisa sürede tamamlanarak hizmete açilacagini belirterek Güney Çevre yolu ile Trabzon’a yeni havalimaninin müjdesini verdi. Erdogan, “Unutmayin bizim için asil olan kazanilmadik gönül birakmamaktir gerisi Allah’in izniyle muhakkak gelecektir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum gençler. Eger bunu yapmazsak ve seçimde bir kazaya yol açarsak evlatlarimizin elleri bir ömür boyu yakamizda olur onu da bilin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA