Sinop'ta Köylerde Yasayan 5 Bin Çocuk Tiyatroyla Bulustu

Sinop’ta köylerde yasayan ve genellikle hiç tiyatro izlememis çocuklara tiyatro ulastirmayi hedefleyen ‘Her Köye Tiyatro’ projesiyle bugüne kadar 5 bin çocuk tiyatroyla bulusturuldu.

Sinop'ta Köylerde Yasayan 5 Bin Çocuk Tiyatroyla Bulustu
Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen ve Sinop Hayaller Tiyatrosu Dernegi tarafindan hayata geçirilen “Her Köye Tiyatro” projesi sona erdi. Proje çerçevesinde Hans Christian Andersen’in “Imparator’un Yeni Giysileri” eserinden uyarlanan “Kral Çiplak” adli müzikli ve dansli tiyatro oyunu sahnelendi.

Sinop ve ilçelerindeki köylerde yasayan ve genellikle hiç tiyatro izlememis çocuklara tiyatro ulastirmayi hedeflediklerini belirten belirten Sinop Hayaller Tiyatrosu Dernegi Baskani ve Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Projemize gösterilen yogun ilgiden oldukça memnunuz. Sinop merkez ve ilçe köylerinde ögrenim gören tüm ilk ve ortaokul ögrencilerimize ulasabilmek adina çocuk tiyatrosu sahneledik. Ilkokul ve ortaokul çagindaki yaklasik 5 bin ögrenciyi tiyatro ile bulusturduk. Tüm ilçelerimizde ve köylerimizde kisitli olan sosyal aktiviteler konusunda veliler ve çocuklarla daha sik bulusarak onlara tiyatro oyunlarini daha çok izlettirmek istiyoruz” diye konustu.

Cangül, yasanan deprem felaketi sonrasi yastan dolayi Sinop’a gelen depremzede ailelere ve çocuklarina proje oyununu sahnelediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA