Salihli Manavlar Ve Pazarcilar Odasi'ndan Kültür Gezisi

Manisa’nin Salihli ilçesindeki Manavlar ve Pazarcilar Esnaf Odasi, tarihi bilincin yasatilmasi amaciyla oda üyesi ve eslerine yönelik Çanakkale’ye kültür gezisi düzenledi.

Salihli Manavlar Ve Pazarcilar Odasi'ndan Kültür Gezisi
Salihli ilçesindeki Manavlar ve Pazarcilar Esnaf Odasi üyesi ve esleri, Namazgah Tabyasi, Kilitbahir, Seyit Onbasi Aniti, Sahin Dere Sehitligi, Çanakkale Sehitleri Abidesi, Anzak Koyu, Kanli Sirt, 57. Alay Sehitligi, Conk Bayiri gibi önemli yerleri rehberler esliginde gezdi.

Gezinin amacinin, Ülkenin kurulusunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale Sehitlerinin biraktigi Milli Mücadele mirasini yerinde incelenmesi oldugunu ifade eden Manavlar ve Pazarcilar Esnaf Odasi Baskani Idris Özer “Atalarimizin kanlariyla, canlariyla yokluk ve kitlik içerisinde verdikleri vatan mücadelesinin yasandigi topraklari görmek, yasananlari rehber esliginde canli olarak izlemek bizlerin yani sira üyelerimizi çok mutlu etti” dedi.

Özer, geziye katilanlarin Çanakkale Savasi’nin yapildigi mukaddes topraklari gezip görerek, manevi duygularinin arttigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA