Ögretmen Ve Ögrencilerden Bahar Senligi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kolej ögretmenleri ve ögrencileri maddi durumu iyi olmayan aileler için bahar senligi düzenledi.

Ögretmen Ve Ögrencilerden Bahar Senligi
Yüksekova Teknokent Koleji ögretmenleri ve ögrencileri maddi durumlari iyi olmayan aileler için okulun bahçesinde bahar senligi düzenledi.

Ögretmen ve ögrenciler kurduklari standlarda, kendi hazirladiklari pasta, tatli, içecek ve yemekleri satarak maddi durumu olamayan aileler için para topladilar. Düzenlenen bahar senliginde ögretmen ve ögrenciler halat çekme oyunu, ip atlama oyunu, çuvalla kosma oyunu oynarken, birlikte halay çekip doyasiya eglendiler. Düzenlenen bahar senligi etkinliginde renkli görüntülere olustu.

Okul Müdür Yardimcisi Feryat Sömer, ‘’Bahar senligimiz yardim amaçli yapilmistir. Ögrenciler kendilerince evde yaptiklari ve aldiklari yiyecek ve içecekleri burada satarak yardimlarda bulundular. Ögrenci ve ögretmenler yarismalar düzenlediler. Yani bahar senligiyle bizde bunu yaptik’’ dedi.

Ögretmenlerden Kader Özorhan Saklamaz, “Güzel dostlarimiz için bahar senligini düzenledik. Burada özellikle maddi durumu iyi olmayan aileler için düzenledik. Ögrencilerimizde evden yöresel yemek ve tatlilar getirerek satisini düzenlediler. Insallah bunlar hepsi ailelerimize dagitilacak. Bununla beraber ögretmen ve ögrencilerimiz fakli oyunlarla streste attilar’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA