Kars'ta Yasli Çift Ambulansla Oy Kullanmaya Götürüldü

Kars’ta birisi yürüme engelli ve hasta yasli çift, ambulansla oy kullanmaya götürüldü.

Kars'ta Yasli Çift Ambulansla Oy Kullanmaya Götürüldü
Kars Il Saglik Müdürlügü 112 Acil Servisi’ne bagli saglik ekipleri, il genelinde hasta ve engelli vatandaslari evlerinden alarak oy kullanacaklari okullara tasiyor. Ekipler, daha sonra vatandaslari evlerini saglikli bir sekilde nakillerini sagliyor.

Merkez Yenisehir Mahallesi Emek Sitesi’nde ikamet eden ve Kronik Obstrüktif Akciger Hastaligi bulunan Mürvet Tas (78) ile felç hastaligi geçiren ve yürüyemeyen Mülazim Tas (87) evlerinden alarak oy kullanacaklari Haydar Aliyev Lisesi’ne getirdiler. Yasli çift burada birinci derece yakinlarinin yardimiyla oylarini kullandi.

Saglik ekiplerinin kayin pederi ve kayin validesini oy kullanmalarini yardimci olduklarini belirten Cemal Uralkaya, “Allah razi olsun evimizden aldilar, evimize biraktilar” dedi.

112 Acil Servisi doktorlarindan Doktor Ercüment Gökçek, “Bugün seçim nedeniyle yatalak ve kendi imkanlariyla oy kullanmaya gelemeyecek hastalarimizi oy kullanmaya getiriyoruz. Sonrasinda da saglikli bir sekilde evlerine nakillerini saglayip hizmetimi tamamliyoruz. Vatandaslarimiz bu hizmetten çok memnun, biz de elimizden geldigi kadar onlarla ilgileniyoruz. Hastalarimiza vatandaslik görevlerini yerine getirmelerini sagliyoruz” diye konustu.

Öte yandan, oy kullanan yasli çift daha sonra saglik çalisanlari tarafindan getirildikleri ambulansla tekrar evlerine nakilleri saglandi. 112 ekiplerinin bu hizmeti vatandaslar arasinda memnuniyetle karsilandi.
Kaynak: İHA