Servisinde Tasidigi Minik Ögrencilere Sene Sonu Ödül Sözünü Tuttu, Evinin Bahçesinde Agirladi

Sakarya’nin Arifiye ilçesinde kaymakamliktan emekli olduktan sonra servis isine baslayan Salih Öztas ile esinin örnek davranisi yürekleri isitti. Serviste tasidigi ilkokul ögrencilerine sene sonu ödül sözünü tutan Öztas ve esi, evlerinin bahçesinde agirladiklari çocuklara unutulmaz bir gün yasatti.

Servisinde Tasidigi Minik Ögrencilere Sene Sonu Ödül Sözünü Tuttu, Evinin Bahçesinde Agirladi
Arifiye ilçesinde yasayan 52 yasindaki Salih Öztas, Arifiye Kaymakamligindan emekli olduktan sonra servis isine basladi.

Bu sene basindan beri her gün aracinda okula götürüp getirdigi ilkokul ögrencilerini kendi çocuklarindan ayirmayan Öztas ve ona hostes olarak yardim eden esi Hanife Öztas, onlari eglendirip motivasyonlarini artirabilecek bir etkinlik yapmak istedi. Çocuklara ‘Size sene sonunda bir ödülümüz olacak’ diyen çift, verdikleri söz için kollari sivadi. Bekir Sitki Durgun Ilkokuluna tasidigi 16 ögrenciye evinin bahçesini açan Öztas çifti, hazirladiklari çesitli yiyecekleri çocuklara ikram etti. Piknik havasinda geçen etkinligin ardindan çocuklar bahçede top ve balonlarla oynayarak gönüllerince eglendi. Ailelerden de izin alinarak yapilan organizasyondaki görüntüler ise yürekleri isitti.

“Çocuklara moral oldu, çok eglendiler”

Salih Öztas, “Ben servis isine basladigimda tam pandemiye denk geldik. Dolayisiyla üç senedir artik aileler, çocuklar, herkes sikildi. Herkes evde, kimse kimseye gidip gelmiyor. Ben de bu isi yaparken çocuklarin da sikildigini gördüm. Çocuklara eglence, motivasyon olsun istedik esimle beraber. Sene sonunda ‘Size bir ödül olacak’ demistik seneye baslarken. Sene sonu yaklasiyor artik bitiriyoruz okullari, iki hafta sonra nasipse karneleri alacaklar. Onlara bir ödül olsun istedik. Sene basinda verecegimiz ödül sözünün karsiliginda Arifiye ilçesinde bulunan evimizin bahçesinde çocuklara piknik havasinda çesitli ikramlarda bulunduk. Çocuklar da çok eglendi. Esimin hazirladigi yemeklerden yediler, top ve balonlarla oynayarak gönüllerince eglendiler. Iyi bir etkinlik oldu diye düsünüyorum. Esimin hazirladigi pasta ve börek gibi yiyeceklerin yani sira kurabiyelerin üzerlerine tek tek çocuklarin isimleri yazildi, onlari da görünce çok mutlu oldular. Tabii bahçede oyun oynadiklari esnada üstlerini biraz batirdilar, anneleri biraz kizacak ama iyi bir enerji attilar ve çocuklara moral oldu diye düsünüyorum. Artik insallah seneye yine devam ederiz” dedi.



“Servisimizdeki çocuklari kendi çocuklarimizdan ayirmiyoruz”

Ögrencilerin aileleri ile aralarinda olusan güvenden de bahseden Öztas, “Aileler çocuklarini servise verirken tedirgin oluyorlar. Özellikle bu pandemiden sonra biraz daha basinda çikan birkaç tane kötü örnek korkuttu insanlari. Biz de bu tabuyu yikmak için çocuklarla çok daha iyi vakit geçiriyoruz. Çocuklara ve ailelerine güven veriyoruz. Bu isi daha güzel yapacagimizi, daha iyi olacagini, verimli yapacagimizi anlatmaya çalisiyoruz ve zaten yapiyoruz da. Servisimizdeki çocuklari kendi çocuklarimizdan ayirmiyoruz biz. Kendi çocuklarimizi nasil koruyup kolluyorsak o çocuklari da ayni çocugumuz gözüyle bakiyoruz. Dolayisiyla çocuklar da bizi seviyor. Iste simdi ‘agabey’, ‘abla’ olduk. Çocuklar da bizi kabullendiler, aileden sayiyorlar, bize güveniyorlar. Veliler bize güveniyor. Telefon açip ‘söyle olsun’, ‘böyle olsun’ diyebiliyorlar. Hiç unutmuyorum hatta bir seferinde ablamizin birisi telefon etti. ‘Agabey çocuk harçligini evde unutmus, ona harçlik ver aksam dönerken alirsin’ dedi.

Yani bunu söyleyebilecek kadar da rahatiz. Bu da hos ve güzel bir sey. Ailelerin bizlere güvenmesi bizlerin hosuna gidiyor” diye konustu.



“Biz de onlarin sevinçlerine ortak olduk”

Salih Öztas, bahçede çocuklarin doyasiya eglendigi anlari ölümsüzlestirmek için kayit altina alarak aileleri ile de paylasti. Servisçi ‘agabey’ ve ‘abladan’ böyle bir davranis beklemeyen ve durum karsisinda sasiran aileler ise tesekkürlerini ileterek mutluluklarini dile getirdi. Öztas, “Bizim çocuklarimiz büyüdü artik üniversiteye baslayacaklar seneye nasipse. Biz de çocuklari özlemisiz, küçük çocuk hevesi bizde de agir basiyordu. Çocuklarla bahçede biz de mutlu olduk, onlarin sevincini gördük. Onlarla beraber biz de mutlu olduk, eglendik ve iyi bir gün geçirdik. Biz bu organizasyonu ailelerin izniyle gerçeklestirdik. Etkinlikten sonra bahçede çocuklarin yaptiklarinin fotograf ve videolarini ailelerine attik. Aileleri de çok sevindi ve mutlu oldu. Tabii servisçi ‘agabey’ ve ‘abladan’ böyle bir sey hiç beklemiyorlardi. Çocuklar mutlu olsun diye yaptik ve insallah mutlu da olmuslardir. Aileler de iyi geri dönüsler yaparak, hepsi tesekkür ettiler. Çesitli hediyeler de verdik çocuklara. Çocuklar esime hediye getirdi, o da çok güzel oldu. Kendileri ile birlikte bizi ve servisi çizdikleri resmi esime hediye ettiler, bunun gibi birkaç resim daha var. Manevi degeri olan hediyeler oldu bunlar bizim için. Çocuklari evimizin bahçesinde topladik, onlar da burayi çok sevdi. Okulumuza da yakin zaten. Veliler de biliyor evimizin konumunu, yerini. Böyle bir sezonu kapatiyoruz, insallah seneye hayirlisiyla daha iyi bir servis yapariz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA