Kütahya'da 3 Ayda Yapilan 62 Operasyonda 107 Süpheli Yakalandi

Kütahya Il Jandarma Komutanligi ekiplerince Mart, Nisan ve Mayis aylari içerisinde, uyusturucu madde imal ticareti ve kaçakçilik suçlari ile mücadele çerçevesinde yapilan 62 operasyonda 107 süpheli yakalanirken, uyusturucu madde imal ve ticaret suçundan 5 süpheli tutuklandi.

Kütahya'da 3 Ayda Yapilan 62 Operasyonda 107 Süpheli Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Kütahya Il Jandarma Komutanligi ekiplerince Mart, Nisan ve Mayis aylari içerisinde yapilan operasyonlar sonucunda, 122 gram metamfetamin, 131 gram esrar, 1 adet extacy, 4 adet ecza hap, 11 kök kenevir, 16 gram kenevir tohumu, 44 adet uyusturucu kullanma aparati, 1 adet hassas terazi, 71 adet sikke, 30 adet tarihi eser, 13 adet detektör, 532 paket kaçak sigara, 105 bin 201 adet makaron, 35 kilo tütün, 6 adet tabanca, 88 adet tabanca mühimmati ele geçirildi.

“Terör olaylarinda azalma”

Kütahya Il Jandarma Komutanligi sorumluluk alani içerisinde terör olaylarini önlemeye yönelik olarak yapilan uygulamalar, denetimler ve kontrolleri içeren çalismalar sonucunda, 2023 Yili 25 Mayis itibariyle 2022 yilinin ayni dönemi ile yapilan karsilastirmada, terör olaylarinda yüzde 11, planli operasyon sayisi yüzde 27, yakalanan sahis sayisi yüzde 11, tutuklanan sahis sayisi yüzde 50, adli kontrol alan sahis sayisi yüzde 50 ve adli makamlardan serbest kalan sahis sayisi yüzde 4 azaldi.

Yapilan çalismalarda, 16 planli operasyon faaliyeti icra edildi, 2 kisi tutuklandi, 32 kisi gözaltina alindi, 3 kisinin yurt disina çikisi yasaklandi ve adli kontrol sartiyla serbest birakildi, 27 kisi adli makamlara sevk edildi ve ifadelerinin alinmasina müteakip serbest birakildi, 9 sosyal medya hesabina "Sosyal Medya Üzerinden Terör Örgütü Propagandasi Yapmak" suçundan islem yapildi.

1 Ocak 2023 ile 20 Mayis 2023 tarihleri arasinda Kütahya’da çesitli suçlardan aranan 32 sahis yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

“JASAT faaliyetleri”

Kütahya Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde 2023 yili son üç aylik dönem içerisinde 28) adet hirsizlik olayi meydana geldi. Meydana gelen bu olaylar neticesinde süpheli olarak tespit edilen 38 sahistan, 32 sahis ifadelerinin alinmasini müteakip serbest birakildi, 4 sahis tutuklanarak ceza infaz kuruluna teslim edildi. 2 sahsin yakalanmasi çalismalarina devam ediliyor. Olaylar neticesinde, 2 adet çalinti araç, 23 bin 600 TL nakit para, 1 adet kredi karti, 20 litre motorin, 1 benzin bidonu, 4 ton orman emvali, 2 adet motorlu testere, 1 adet matkap, 1 adet lcd televizyon, 215 adet tugla, bin 400 gram bakir kablo, 100 kilo kömür ve muhtelif hurda malzemeleri ele geçirilerek magdurlara teslim edildi.

Vatandaslarin alinan tedbirler ve yapilan uyarilara harfiyen uymalari, açikta esya birakmamalari, rehavete kapilmamalarinin önem arz ettigi belirtilen açiklamada,” Kütahya Il Jandarma Komutanligi emniyet ve asayis ile kamu düzeninin devamliligini saglamada, istihbarata dayali, teknolojik imkânlardan azami düzeyde istifade etmek suretiyle, ilgili makamlarla koordineli ve uyum içerisinde bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da basarili olma azim ve kararliligindadir” denildi.

“Trafik tim faaliyetleri”

Trafik tim faaliyetleriyle ilgili yapilan açiklamada,” Kütahya Il Jandarma Komutanligi trafik Jandarmasi timlerince 20 Subat- 20 Mayis 2023 tarihleri arasinda, Bu yil 13’üncüsü düzenlenen tarim fuarina katilim saglanarak traktör kazalarindan kaynakli can ve mal kayiplarinin önlenmesi noktasinda alinmasi gereken tedbirlerle ilgili 493 vatandasimiz bilgilendirilmis, çocuklara yönelik egitimler çerçevesinde köy ve beldelerde bulunan okullarda ögrenim gören toplan 723 ögrenciye trafik konusundaki farkindaligi gelistirmek maksadiyla egitim verilmis, ölümlü ve yaralanmali kazalardan kaynakli can kayiplarinin en aza indirilmesi maksadiyla köy ve beldelerde ikamet eden toplam 2 bin 514 sürücü ve araç sahibine trafik egitimi verilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA