Irak'tan Dönen Genç Is Adami, Cilo Dagi Eteklerinde 100 Dönümlük Alana Patates Ekimine Basladi

HAKKARI – Irak’tan dönen is insani Taner Onat, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Cilo Dagi eteklerinde 100 dönümlük alanda patates üretimine basladi.

Irak'tan Dönen Genç Is Adami, Cilo Dagi Eteklerinde 100 Dönümlük Alana Patates Ekimine Basladi
Yillardir Irak’ta mobilyayla ugrasan is adami Taner Onat, Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirge’nin bölgede basarili isler yaptigini ögrenmesi üzerine memleketine dönmeye karar verdi. Memleketine dönen Onat, Yüksekova Ziraat Odasi ile beraber köyünde yillardir hayal ettigi üretim için kullarini sivadi. Ilçeye 15 kilometre ve Cilo Daglari’nin eteklerinde yer alan Kadiköy’de 100 dönümlük arazi üzerinde, Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen’in katilmasiyla ekimine basladi.

Yillardir Irak’ta mobilya isi ile ugrastigini belirten is adami Taner Onat, "Daha önceden buradaki topraklarimizi buradaki çiftçilere veriyorduk. Kuzey Irak’tayken Perviz Geçirgen’in ismini duyduk. Çok ilgili ve tarima yenilikler kazanacaklarini biliyorduk. Bu yüzden ben oradan çikip memlekete geldim. Baskanimla tanistim. Burada en iyi cins nedir, ’granada’ dediler. Biz de Yüksekova Ziraat Odasi Baskanliginin rehberliginde tohumlarimizi getirdik. Biz de 100 dönümlük arazide getirdigimiz ekim makinasi ile patates ekimine basladik. Insallah buradaki çiftçilere ve Yüksekova’ya faydali ve verimli olur. Bizim de amacimiz tamamen yenilik. Insallah buranin verimini alacagiz. En güzel tarafi ise Cilo Dagi eteklerinde, köyümde yapiyorum. Topraklari oldukça bereketli. Buradaki toprak; Afyon, Nevsehir ve Ahlat’in topraklarindan çok çok daha verimli" dedi.

"Üreten Bir Yüksekova Için" sloganiyla tarima yön verdiklerini belirten Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, "Biz de simdi Cilo Dagi eteklerinde yer Kadiköy’deyiz. Taner kardesimiz farkli bir alanda çalisiyordu. Bir gün bize geldi, patates ekimini yapmak istedi. ’Bunu nasil yapabiliriz, bizde de yetisebilir mi?’ diye söyledi.

Ben de tabii ki her sekilde yardimci oldum. Ben de göreve basladigimdan beri her zaman tarimda yenilik ve üretim için çalismalara basladim. Biz de burada kardesimize rehberlik ediyoruz. Yüksekova Ziraat Odasi bünyesinde 100 dönümlük Taner Bey’in arazisinde patates ektik. Böyle büyük bir alan ilk kez oluyor Yüksekova’da. Insallah tüm çiftçilerimize ekonomik olarak katki saglayacaktir. Biz de bundan sonrasinda da ayni sekilde çalismalarimiza devam edecegiz. Taner kardesimi simdiden kutluyorum ve tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA