CHP'li Baskan Yardimcisi Ulusoy Gazeteciye Hakaretten Hapis Cezasi Aldi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gazeteciye hakaret ettigi iddiasiyla yargilanan CHP’li Belediye Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy, 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

CHP'li Baskan Yardimcisi Ulusoy Gazeteciye Hakaretten Hapis Cezasi Aldi
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Baskan Yardimcisi Bülent Ulusoy tarafindan agir hakaret, siddet ve tehdide ugrayan Gazeteci Okan Yavaser, dava açarak sikayetçi oldu. Yapilan yargilama sonucunda CHP’li Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy, 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy’un kendisini gazetesinde yaptigi haberi sosyal medyada paylasmasinin ardindan haberden dolayi telefonla aradigini ve küfürler ederek, tehditler savurdugunu belirten gazeteci Okan Yavaser, Ulusoy’u mahkemeye verdigini söyledi.

Yavaser, CHP’li Ulusoy’un disinda CHP Uzunköprü Ilçe Baskani Muammer Çetiner basta olmak üzere CHP yönetiminden kimsenin kendisine sahip çikmadigini, hatta Ulusoy’u hakli bulduklarini belirterek, "O dönemde beni haksiz gösterip, suçlayip Ulusoy’a sahip çikanlar bugün hangi yüzle Atatürk’ün partisinde siyaset yapiyorlar" dedi.

CHP’li Uzunköprü Belediye Baskani Özlem Becan’a seslenerek, Ulusoy’un görevine son verilmesini isteyen gazeteci Yavaser, "Tüm kamuoyunun da yakindan takip ettigi Uzunköprü Belediye Baskan Yardimcisi Ali Bülent Ulusoy’un 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nün üzerinden 1 gün geçmesinin ardindan 22 Ekim 2022 Cumartesi gecesi aileme yönelik agir hakaretleri ile baslayan ve tehditleriyle devam ettirdigi süreç sonrasinda açmis oldugum hukuk mücadelesini kazanmis bulunmaktayim. O gün de söyledigim gibi 40 bini askin Uzunköprülünün temsil edildigi bir makamin yardimcisinin ettigi küfür ve tehditler asla kabul edilemez. Ancak ne tuhaftir ki, Istanbul Sözlesmesi kirmizi çizgimizdir diyen, bu çizgiyi asani, sözlesmeyi uygulamak yerine kaldirmak isteyenlere oturduklari koltuklari dar edecegiz diyen belediye baskani bu konuda konusmamistir” dedi.

CHP’li Belediye Baskan Yardimcisi Ulusoy tarafindan sözlü saldiriya ugrayan Uzunköprülü gazeteci Okan Yavaser, CHP üyesi oldugunu belirterek, partisinin yönetimini de elestirdi.

Yavaser, “Isin en tuhafi da yillardir bu meslegi yürütürken, bir yandan tasidigim Cumhuriyet Halk Partili üyesi olarak CHP Uzunköprü Ilçe Baskaninin tarafima bu küfürleri agir tahrik sayip normal karsilamasi oldu. Ben CHP üyesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikalarina tamamen aykiri olan bu davranistan ötürü kendisini de kiniyorum. Adalet yerini bulmus ve sahis gereken cezayi almistir. Baslatmis oldugum hukuki mücadelemde ve sonrasinda yanimda olan herkese çok tesekkür ediyorum. Bu konuda adi geçen sahis, oturdugu koltuktan kalkana kadar gerekli hukuki mücadele de sürdürecegimden kimsenin süphesi olmasin" diye konustu.

Kaynak: İHA