Baskan Yüce Açiklamasi 'Sakarya Hayata Geçirilen Projeler Ile Türkiye Yüzyili'nin Parlayan Sehri Olacak'

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, hayata geçirdigi çalismalarla Türkiye Yüzyili’na yakisir hizmetleri Sakarya ile bulusturmaya devam ediyor. Akyazi Atiksu Aritma Tesisi lansmaninda konusan Baskan Yüce, “Aritma Tesisi için 37 milyon 500 bin TL, ayrica yine bu is çerçevesinde muhtelif çaplarda 7 kilometrelik atiksu hatti için 8 milyon TL harcanmistir. Akyazi’miz için önemli olan bu projemizin toplam maliyeti 45 milyon 500 bin TL” dedi.

Baskan Yüce Açiklamasi 'Sakarya Hayata Geçirilen Projeler Ile Türkiye Yüzyili'nin Parlayan Sehri Olacak'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya’nin bugünlerine ve yarinlarina hizmet edecek projelerinin açilis ve tanitim törenlerine araliksiz sekilde devam ediyor. Sakarya için durmadan, yorulmadan çalisan Baskan Yüce, Türkiye’nin gelecek yüzyilina ve sahlanisina yakisir alt - üst yapi projelerini Sakaryalilar için hayata geçiriyor. Artirilan kapasitesi ile yilda 9 milyon metreküp su aritilacak Akyazi Atiksu Aritma Tesisi’nin toplam maliyetinin ise 45 milyon 500 bin TL oldugu ifade edildi.

Tanitim törenine Baskan Yüce’nin yani sira Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Ferizli Belediye Baskani Ismail Gündogdu, SASKI Genel Müdürü Yigit Turan, AK Parti Akyazi Ilçe Baskani Mesut Ekrem, meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayida basin mensubu katildi.

Protokol konusmalarinin ardindan tüm heyet açilis kurdelesini keserek kapasitesi genisletilmis Akyazi Atiksu Aritma Tesisi’nin ilçeye hayirli olmasini temenni etti.

Baskan Yüce’ye hizmet tesekkürü

Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Bu aritma tesisi Akyazi için çok önemli. Akyazi’nin yarisinda kanalizasyon altyapisi yoktu. Bu kapasite artisi ile artik Akyazi’nin altyapisinin kusursuz olmasinin önü açilmis oldu. Bu hizmetleri ilçemize kazandiran Baskanimiz Ekrem Yüce’ye tesekkürlerimi sunuyorum. Aritma Tesisi’nin kapasite artirimi ilçemize hayirli olsun” diye konusurken, Milletvekili Lütfü Bayraktar ise, “Gayretli çalismalari için Sakarya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Ekrem Yüce’ye tesekkür ediyorum. Akyazi Reis’ine 14 Mayis’ta çok ciddi destek verdi. Insallah 28 Mayis’ta da güçlü bir destek verecek. Hepimizin destegi ile yarin sandiga gidecek ve çikan sonuçla zafer kutlamalari yapacagiz. Sandiga gidin ve Türkiye Yüzyili’ni baslatin” dedi.



28 Mayis’ta Türkiye dogru karari verecek

Türkiye’nin 28 Mayis günü geçtigimiz 20 yilini göz önünde bulundurarak gelecek yillari için en dogru karari vereceginden süphesi olmadigini ifade eden Baskan Yüce, “Biliyorsunuz 14 Mayis’ta parlamentoda güzel bir cevap vererek yeni yüzyilimizin kapisini araladik. Simdi sira yeni yüzyilin kapasini açmaya geldi. 28 Mayis günü; ülkemize sahip çikma ve gereken cevabi verme günüdür. Bu sebeple her birinize; demokrasimize sahip çikmaya, Reisimize sahip çikmaya yani oy kullanmak için sandik basina gitmenizi tavsiye ediyorum” diye konustu.



Baskan Yüce’den Akyazi’ya asfalt müjdesi

Akyazi’nin sorunlarindan biri haline gelen Vakif Mahallesi’ndeki güzergâhin yenilenme müjdesini de veren Baskan Yüce, “Ilçemizden gelen talepler üzerine Vakif Mahallesi’nden baslayan ve Kuzuluk’a kadar olan ana caddeyi programa aldik. Yaklasik 12 kilometrelik güzergâhta Temmuz gibi çalismalara baslayacagiz. Insallah kisa sürede yenileyecegimiz güzergah Akyazi’nin estetik üst yapisina yakisir hale gelecek. Yenilenen kaldirimlari ve kusursuz hale getirilecek yolu ile hem yayalar hem de soförler güvenle ulasim saglayacak. Görüldügü gibi Sakarya için Akyazi için her alanda çalismalarimizi araliksiz sekilde sürdürüyoruz” seklinde konustu.



Akyazi Atiksu Aritma Tesisi’nin kapasitesi artirildi

Baskan Yüce, “Çevreci belediyecilik anlayisimiza yakisir sekilde yürüttügümüz çalismalar ile mevcut ihtiyaçlarimizi karsilamada yetersiz olan Akyazi aritma tesisimizi yenileme çalismalarini tamamladik. Bu çalismalar neticesinde; tesisimize yeni baglanan kanalizasyon hatlari ile kapasitesini dolduran Atiksu Aritma Tesisin kapasite artisinin yapilmasi saglanmistir. Azot ve fosfor giderimi de yapilarak Kentsel Atiksu Aritimi Yönetmeliginde belirtilen ileri aritima iliskin desarj limitleri de saglanmistir. Havalandirma havuzlarinda klasik aktif çamur sisteminden uzun havalandirmali aktif çamur sistemine geçilmistir” ifadelerini kullandi.

Ileri teknoloji ile atiksular en temiz sekilde dogaya desarj edilecek

Projenin detaylariyla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylasan Baskan Yüce, “Giris yapisinin imalati, izgaralarin imalati, anaerobik havuzun imalati, uzun havalandirma havuzun imalati, blower binasinin imalati, geri devir ve fazla çamur terfi merkezinin imalati olmak üzere birçok noktada yenileme çalismasi yapilmistir. Bunlara ilaveten; Aritma Tesisi içindeki her türlü saha borulamasinin yapilmasi, kum tutucunun, giris terfi merkezinin, son çökeltim havuzlarinin ve trafo binasinin mekanik ekipmanlarinin degistirilmesi islemleri tamamlanmistir” dedi.



Projenin toplam maliyeti 45 milyon 500 bin TL

Baskan Yüce, “Bu aritma tesisinden Akyazi ve Karapürçek ilçe merkezi ile Kuzuluk ve Küçücek bölgeleri faydalanmaktadir. 75 bin kisinin ihtiyacini karsilayacak olan tesisimizde yapilan yenileme çalismalari sayesinde Yillik 9 milyon m3 atik su aritilacak olup, ortalama atiksu debisi 14 bin m3 günden 25 bin 500 m3 güne çikartilmistir. Aritma Tesisi için 37 milyon 500 bin TL, ayrica yine bu is çerçevesinde muhtelif çaplarda 7 kilometrelik atiksu hatti için 8 milyon TL harcanmistir. Akyazi’miz için önemli olan bu projemizin toplam maliyeti 45 milyon 500 bin TL” diye konustu.



Proje gelecek nesillere de hizmet edecek

Sakarya için atilan adimlarin gelecege miras olmasi için de çalistiklarini ifade eden Baskan Yüce, “Su kaynaklarimizin korunmasi gelecegimiz için büyük önem tasiyor. Bu sebeple ileri Biyolojik aritma tesisleri gelecek nesillere yesil ve temiz bir çevre birakabilmek adina çok büyük bir adim. Akyazi’da ihtiyaci karsilamasi için yeniledigimiz Atiksu Aritma Tesisimizin sehrimiz için hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA