Alasehirli Minikler Hem Dogayi Taniyor Hem De Yasayarak Ögreniyor

MANISA – Manisa’nin Alasehir ilçesinde Mustafa Besikçioglu Ilkokulu Anasinifi ögrencileri, okulda ögrendikleri teorik tarim derslerini, bag alanina giderek uygulamali olarak ögrendiler.

Alasehirli Minikler Hem Dogayi Taniyor Hem De Yasayarak Ögreniyor
Manisa’nin Alasehir ilçesinde Mustafa Besikçioglu Ilkokulu Anasinifi ögrencilerine yönelik Ziraat Mühendisi Yasemin Asik tarafindan tarimsal farkindaligin arttirilmasi amaciyla egitim veriliyor. Siniflarda verilen teorik egitimlerle beraber ögrencilerin daha verimli ögrenmeleri amaciyla Manisa Bagcilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü ile iletisime geçildi. Anasinifi ögretmeni Gülten Kahraman’la birlikte veliler ve ögrenciler Alasehir’de hizmet veren Manisa Bagcilik Arastirma Enstitüsü Alasehir Isletmesi sahasina gezi düzenledi.

Sinifta ögrendiklerini dogada yasayan ögrenciler hem eglendi hem de ögrendi. Manisa Bagcilik Arastirma Enstitüsü Alasehir Isletme Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Asik da sürpriz yaparak kendi bünyelerinde veteriner kontrolleri yapilan köpek yavrularini sevme imkani sundu.

Balonlarla süslenen traktörle isletme sahasinda gezi yapan ögrenciler çuval yarisi halat çekme yarisi yaptilar. Ögrencilere ayrica Manisa Bagcilik Arastirma Enstitüsü Müdürlügü’nün kendi ürünü olan üzüm suyu, organik kuru üzüm ikram edildi.

Düzenlenen etkinlik dolayisiyla çok mutlu oldugunu söyleyen anasinifi ögrencisi Emel Özkan, “Bagcilik Arastirmaya geldik. Burada güller gördüm. Bir sürü köpek gördüm, güller, güzel agaçlar gördüm. Üzüm gördüm, tavuklar gördüm çok mutlu oldum” dedi.

Yerinde inceleyerek ögrencilerin bir çok bilgiyi ögrenme imkani buldugunu söyleyen Anasinifi Sinifi Annesi Yeliz Zeytin, “Yasemin ögretmenimiz bize tarim derslerini çok güzel anlatiyor. Sinifta her seyi ögreniyoruz, ama uygulamali yerinde görmek için buraya geldik. Çok mutlu oldular, bizde çok memnun olduk. Yerinde inceleyerek, görerek, yasayarak çok güzel seyler ögrendiler. Bizde çok mutlu olduk” diye konustu.

Tarim ülkesi olarak ana okulu ögrencileriyle bir baslangiç yapmak istediklerini söyleyen Ziraat Mühendisi Yasemin Asik, “Ülkemizin tarim ülkesi oldugunu hepimiz biliyoruz. Ben bu çalisma ile tarim bilincinsin anasinifindan baslamasini istedim. Onlar tarimsal farkindaliga ne kadar erken baslarlarsa, hem ülkemiz, hem de onlar için daha iyi olacagini düsündüm. Bu fikrimi anasinifi ögretmenimiz Gülten Kahraman’a anlattim. O da sag olsun, fikrimi begendi ve kabul etti. Üç aydir derslerine giriyorum, çocuklar da mutlu bende çok mutluyum. Okulda teorik bilgileri anlatmistik. Uygulamali olarak çalismak için Bagcilik Arastirma Enstitüsü’ne basvuruda bulunduk. Onlarda bu talebimize olumlu baktilar. Bugün pratik dersimizi de burada yaptik. Çocuklar baglarin arasinda hem bagcilik hakkinda bilgi edindiler, hem de güzel bir vakit geçirdiler, hepimiz için güzel bir gün oldu” dedi.

Gezi hakkinda bilgi veren Manisa Bagcilik Arastirma Enstitüsü Alasehir Isletme Sorumlusu Islemeciligi Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Asik, “Bugün ‘Üzümü Seviyoruz Projesi’ ile Alasehir’den anasinifi ögrencileri kurumumuzu ziyaret ettiler, çok güzel bir gün geçirdik. Onlara bagcilik hakkinda bilgiler verdik. Insallah güzel bir sonuç elde ederiz” dedi.

Kaynak: İHA