Trabzon'da Cilt Kanserinde Erken Teshis Için 'Ben Tarama Kampanyasi' Baslatildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Farabi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastaliklar Poliklinigi deri kanserleriyle mücadele için "Ben Tarama Kampanyasi" baslatti.

Trabzon'da Cilt Kanserinde Erken Teshis Için 'Ben Tarama Kampanyasi' Baslatildi
Farabi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastaliklar Klinigi tarafindan yürütülen Euromelanoma Projesi kapsaminda, deri kanserlerinin erken teshis edilmesini ve toplumda farkindalik yaratilmasini saglamak amaciyla tüm gün ben tarama hizmeti sunacak. Ayrica bu proje kapsaminda, her yil bu etkinligin tekrar edilmesi planlaniyor. 30 Mayis tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte katilimcilar, deri kanserleri açisindan risk tasiyip tasimadiklarini ögrenebilecek ve gerektiginde erken teshis ve tedavi sürecine baslayacaklar.

Farabi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastaliklar Klinigi’nden Dr. Ögr. Üyesi Ibrahim Etem Sarica, deri kanserlerinin tedavisinde erken teshisin hayati öneme sahip oldugunu vurguladi. Sarica "Erken teshis, deri kanserlerinin tedavisinde kritik bir rol oynamaktadir. Ne yazik ki birçok insan, belirtileri erkenden fark etmiyor veya önemsemiyor. Bu nedenle toplumda deri kanserleriyle ilgili farkindalik olusturmak ve erken teshis imkâni sunmak büyük bir önem arz etmektedir. KTÜ Farabi Hastanesi olarak düzenleyecegimiz bu etkinligin, deri kanserleriyle mücadelede de önemli bir firsat oldugunu düsünüyoruz. Insanlarimiz bu etkinlige katilarak deri kanserleriyle ilgili sahip olduklari riskleri ögrenebilecek ve kendi sagliklarini korumak adina bilinçlenme imkâni bulabilecekler. Deri kanserleriyle mücadelede farkindalik yaratmak, erken teshisin önemini anlamak ve günesten korunma yöntemlerini ögrenmek, saglikli bir yasam için büyük bir önem arz etmektedir. Yapmis oldugumuz ben tarama etkinligimize katilim saglayarak deri kanserleriyle mücadelemizde beraber önemli bir adim atabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA