GTO Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Gaziantep Ticaret Odasinin (GTO) mayis ayi olagan meclis toplantisi Meclis Baskani M. Hilmi Teymur baskanliginda, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

GTO Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi
Geçtigimiz günlerde hayatini kaybeden GTO 24 Nolu Kimyevi Maddeler, Boya, Temizlik Ürünleri Meslek Komite Baskani Hüseyin Cahit Piskin’in ailesinin de agirlandigi toplantida konusan Meclis Baskani Teymur, “Gaziantep ve Gaziantep Ticaret Odasi için uzun yillar hizmet vermis, herkes tarafindan sevilen ve örnek gösterilen Meslek Komite Baskanimiz Hüseyin Cahit Piskin’i kaybetmekten büyük üzüntü duyduk. Kendisini iyilik ve güzellikle anacak, GTO olarak da anisini her zaman yasatacagiz. Kiymetli ailesine, yakinlarina ve camiamiza bas sagligi diliyorum. Merhumun mekâni cennet olsun.” dedi.

Gaziantep Ticaret Odasinin Dünya Odalar Yarismasi’nda bir kez daha finale kaldigini ifade eden M. Hilmi Teymur, “2019 yilinda odalarin projeleriyle yaristigi 11. Dünya Odalar Yarismasi’nda dünya sampiyonlugu alarak sehrimize dönmüstük. Bir kez daha bu yarismada finale kalmayi basardik. Umut ediyorum ki yeniden GTO birinci olacak ve sehrimizi gururlandiracak. Bu basarinin mimarlari Yönetim Kurulumuz ve çok kiymetli GTO personelini yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandi.

Konusmasinda 28 Mayis’ta gerçeklestirilecek Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci turuna da deginen Teymur, seçim sonuçlarinin ülke ve milletimiz için hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Yildirim: Basarimiz tesadüf degil

GTO’nun mayis ayinda yürüttügü faaliyetler hakkinda meclis üyelerini bilgilendirmek için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim, GTO’nun Dünya Odalar Yarismasinda finale kalmasina deginerek basarilarinin tesadüf olmadigini söyledi.



Yildirim, “Biliyorsunuz dünyanin dört bir yanindan Odalarin projelerini yaristirdigi ve sadece en iyi, en basarili projeleri üretme kabiliyeti olan odalarin yer aldigi Dünya Odalar Yarismasinda GTO olarak bir kez daha finale adimizi yazdirdik. Bu basari asla tesadüf degil. Ve bu basariyi ilk kez yasamiyoruz 2019 yilinda da finale kalip dünya sampiyonlugu elde ederek Gaziantep’imizin adini gururla tüm dünyaya duyurmustuk. GTO ailesi olarak azimle çalismaya ve sehrimize deger katacak projeler üretmeye devam ettik. Bunun mükâfatini da bir kez daha aldik ve dünyanin en iyi odalari arasinda oldugumuzu bir kez daha ispatladik. Odamizin yaptigi çalismalarin takdir edilmesi bizim için çok büyük bir gurur. Bize bu gururu yasatan GTO çalisanlari, Yönetim, Meclis ve Meslek Komite üyelerimiz ile tüm GTO ailesine sükranlarimi sunuyorum.” seklinde konustu.

” dedi.

"Türkiye’den 3 Oda’nin da birinci olmasini diliyorum"

47 ülkeden 111 Odanin basvurdugu yarismada Türkiye’den Gaziantep Ticaret Odasi, Istanbul Sanayi Odasi ve Ankara Ticaret Odasinin finale kaldigini söyleyen Yildirim, “Yarisma 4 kategoride yapiliyor. Biz, Cinsiyet Esitligi kategorisinde ‘Kadin Kooperatifleri ve Kadin Girisimcilerin Desteklenmesi Projesi’ ile finalist olarak seçildik. 23 Haziran’da Cenevre’de gerçeklesecek olan final gecesinde Italya, Avustralya ve Gürcistan Ticaret Odalari ile dünya sampiyonlugu için yarisacagiz. Dilerim, 3 Odamiz da Cenevre’de birinci olur ve ülkemizi büyük bir gurur yasatir.” dedi.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) tarafindan desteklenen

Proje çerçevesinde Gaziantep’teki kadin girisimcilerin ve kadin kooperatiflerinin kapasitelerini artirmak, ürünlerinin gelistirilmesi, pazarlanmasi ve finansmana erisim noktasinda onlari desteklemek üzere çalismalar yapildigini dile getiren Yildirim, projeye iliskin su bilgileri paylasti:

“80 kadina 3 ay boyunca Kapasite Ve Is Gelistirme Egitimleri verildi.

7 tarim ürünü için Ürün-Pazar Uyum Analiz Çalismasi yapildi. 4 Kadin Kooperatifine Pazarlama ve Markalasma Danismanlik Hizmeti verildi.

30 girisimci kadina Ürün Gelistirme Danismanlik Hizmeti verildi.

15 ürün gelistirildi, yerel lezzetleri, yerel dokuyu yasatacak inovatif ürünler ortaya çikti ve bunlardan 7 tanesine patent alindi.”

Yildirim: Belirsizlikten kurtulmak istiyoruz

Ticari hayatin su an için en büyük sorunlarindan, kaygilarindan birinin belirsizlik oldugunu vurgulayan Baskan Yildirim, sunlari ifade etti:

“Öncelikle, milletimizin teveccühü ile Meclis’e seçilen milletvekillerimize basarilar ve hayirli hizmetler diliyorum. Bu pazar yapilacak olan Cumhurbaskanligi seçiminin ikinci turunun da suhuletle tamamlanmasini ve artik basta ekonomi olmak üzere ülkemizin temel meseleleri ile ilgili adimlarin atilmasini, sikisip kaldigimiz belirsizlik ortaminin bitmesini temenni ediyorum. Hükümeti kim olusturursa olustursun bizim için önemli olan nokta bir an önce belirsizlikten kurtulmak. Belirsizligin olusturdugu kaygi Türkiye’nin risk primini 700’ün üzerine çikardi. Yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalarinin, olusturulacak ekonomi yönetimi kadrolarinin piyasalara güven verecek nitelikte olmasini bekliyoruz.”

Dövizli çek kullanimi serbest birakilmali

Son dönemde piyasada yasanan ikili kur ve döviz kitligina da deginen Yildirim, “Dövizdeki kitlik ve çoklu kur herkesi etkiliyor. En çok zarari da ithal hammadde ile üretim yapanlara ek finansman yükü getiriyor. Piyasada dövize erisimin zor ve maliyetli hale gelmesi reel sektörü kiskaca aldi. Dövizli çek kullanimi bir an önce serbest birakilarak hem alici ve satici arasindaki kur anlasmazliklari önlenmeli hem de piyasa rahatlatilmali.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA