Çakir Açiklamasi Oyun Çok Büyük

Anadolu Basin Birligi (ABB) Erzurum Sube Baskani Mehmet Musa Çakir, “Batili ülkelerdeki seçimlere Türk medyasi müdahale edecek olsaydi, onlar kiyameti kopartirlardi. Ama ne hazin ki, bati medyasi, içerideki isbirlikçileri sayesinde Türkiye’deki seçimlere iliskin olarak her türlü algi operasyonunu hiç çekinmeden yürütüyor” dedi.

Çakir Açiklamasi Oyun Çok Büyük
ABB Erzurum Sube Baskani Mehmet Musa Çakir, birçogu ABD’de olmak üzere batili ülkelere ait yayin kuruluslarinin Türkiye’deki seçimlere gösterdigi yakin ilginin sadece enformasyon düzleminde ele alinamayacagini söyledi.

Bati medyasinin ortaya koydugu ve objektiflikten bütünüyle uzak bu tutumunun kabul edilemez oldugunu dile getiren Çakir, “Bir yayin kurulusu, herhangi bir ülkedeki seçimi ve sonuçlarini haberlestirebilir, bu gayet dogal bir durumdur. Ama bir yayin kurulusu, bir baska ülkedeki seçimleri etkilemeye ve algi olusturmaya yönelik yayin yapiyorsa, bunun adi yayincilik degil, yancilik olur” diye konustu.

Taseronlari var

Çakir, sözlerini söyle sürdürdü: “Seçim sürecinde bunu hep birlikte gördük. Bati medyasi isini gücü birakti ve resmen Türkiye’de millet iradesi üzerinde operasyon gerçeklestirmeye kalkti. Ayni seyi bizim medyamiz yapacak olsa, batili ülkeler demokrasilerine ve iç islerine karistigimizi öne sürerek kiyameti kopartirlardi. Ama onlar yapiyorlar, çünkü içeride isbirlikçileri var. Onlar Türkiye’de diledikleri gibi at kosturabiliyorlar, çünkü içeride yine kendilerinin besledigi taseronlari var, masalari var, kuklalari var”

Siyaset tarihi kaydedecek

14 ve 28 Mayis seçimlerinin iste bu yüzden önemli hale geldiginin altini çizen Anadolu Basin Birligi Baskani Mehmet Musa Çakir, “Burada Türk basini da bir karakter ortaya koymak zorundadir. Milli Mücadele dönemine damgasini vurmus Türk basin geleneginin kodlarinda e mayasinda kesinlikle millilik ve yerlilik vardir. Bir kisim Türk medyasi da, ne yazik ki yabanci yayin kuruluslari ile el ele vermis ve Cumhurbaskani Erdogan’i devirme operasyonuna ortak olmustur. Bu girisimlerin hepsi bosa çikacak ve Türk halkinin iradesine müdahaleleri bir kez daha sonuçsuz kalacaktir. Ilaveten yabanci yayin kuruluslari ile onlarin içerideki isbirlikçilerini siyaset tarihi tek tek kaydedecek ve bulunacaklari yer ise utanç sayfalari olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA