Binlerce Hasta Yenilenen Bu Merkezde Sifa Bulacak

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek yeni Tip Merkezi’nde çalismalar basladi. Binlerce hastanin sifa bulacagi merkezin tanitim töreninde konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Içerisinde, hekim odalari, müsahede, pansuman, müdahale, numune alma odasi, röntgen, ultrason, Sft, Odio, Tibbi Atik, Ekg odasi, kan, oksijen ve vakum alma santrali, laboratuvar, engelli poliklinigi, poliklinikler ve diger tüm gereklilikler yer alacak. Insallah yeni tip merkezimiz çok yakinda yeni yerinde hizmete baslayacak” dedi.

Binlerce Hasta Yenilenen Bu Merkezde Sifa Bulacak
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, saglik alaninda gelistirdigi dev projelere bir yenisini daha ekliyor. Sakarya Egitim Arastirma Hastanesi, Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi’nin bulundugu bölgede Büyüksehir yeni tip merkezi insa ediyor. Projesi hazirlanan ve ilk kazmanin vuruldugu yeni tip merkezinin tanitim töreni Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’nin katildigi törenle gerçeklestirildi.

AKOM’un içerisinde hayata geçirilecek projenin tanitim töreninde ilçe belediye baskanlari, ilçe baskanlari, meclis üyeleri, büyüksehir ve SASKI bürokratlari, muhtarlar, oda baskanlari, STK temsilcileri, doktorlar ve saglik çalisanlari yer aldi. Dualar esliginde açilisi gerçeklestirilen Sakarya Büyüksehir Belediyesi Tip Merkezi’nin tanitim filmi, katilimcilar tarafindan ilgiyle izlendi.

“4 ayda 35 bin vatandas faydalandi”

Saglik alaninda yapilan hizmetlere dikkat çeken Baskan Yüce, “Büyüksehir Belediyesi olarak hemserilerimiz için birçok alanda çalismalarimiza gerçeklestiriyoruz. Sehrimizde saglik alaninda faaliyet gösteren önemli adreslerden birisi de Sakarya Büyüksehir Belediyesi Tip Merkezimizdir. 2022 yilinda 88 bin 635 hastaya hizmet verdigimiz poliklinigimizde bu yil 4 aylik süreçte 34 bin 304 hastaya kaliteli ve güvenilir saglik hizmeti sunduk. Bunun yani sira yüzlerce hastaya ambulanslarimizla hasta nakil hizmeti veriyoruz” dedi.



“Saglik alaninda toplum bilinci olusturduk”

Baskan Yüce konusmasinda saglik alaninda çok yönlü konferanslar düzenlediklerini ifade ederek, “Halk sagliginin korunmasi, toplum bilincinin olusturulmasi ve hastaliklarin önlenmesi hususunda konferanslar düzenliyoruz. Sehrimizdeki okullarda dogal afet, yangin ve günlük yasaminda karsilasabilecekleri muhtemel kazalara karsi çocuklarimizin suurlandirilmasi amaciyla egitimler düzenliyoruz. 8-14 Nisan Saglik Haftasinda stantlar kurarak ücretsiz tarama ve egitimler gerçeklestirdik. Anne ve bebek sagligini önemseyen bir belediye olarak, bebek bakim ve saglik evlerimizin açilmasiyla ilk “Bebek Dostu Belediye” olma hedefiyle birçok çalisma gerçeklestirdik” diye konustu.



“Saglik kampüsünde Tip Merkezi de yer alacak”

Baskan Yüce konusmasinin devaminda, çalismalarin yeni bir tip merkeziyle daha verimli bir hale gelecegini ifade ederek, “Konum olarak baktigimizda neden burasi diye sorabilirsiniz ama söyle bir etrafimiza bakalim. Sakarya Ticaret merkezimiz burada, AKOM binamiz burada en önemlisi Egitim Arastirma Hastanemiz burada, Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hizmet Binamiz burada ve birçok eczanemiz burada bulunmaktadir. Yani bu bölgede adeta bir saglik kampüsü insa ediyoruz. Bugün tanitimini yaptigimiz yeni tip merkezimizin toplam alani 2 bin 987 metrekare. Içerisinde; Hekim odalari, müsahede, pansuman, müdahale, numune alma odasi, röntgen odasi, ultrason, Sft, Odio, Tibbi Atik Odasi, Ekg odasi, Kan alma, oksijen ve vakum alma santrali, sistem odasi, laboratuvar, Engelli poliklinigi, poliklinikler, dis poliklinigi, sistem odasi, idari alanlar, mescit ve lavabolar, çamasirhane odasi, personel ve bashekim odasi bulunmaktadir. Hemserilerimize daha verimli bir saglik hizmeti vermek amaciyla insasina basladigimiz; Sakarya Büyüksehir Belediyesi Tip Merkezi’mizin hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.



“Türkiye’nin sahlanis dönemini baslatacagiz “

28 Mayis’ta gerçeklestirilecek seçimlere de vurgu yapan Baskan Yüce, “Malumunuz Pazar günü ülkemiz için çok önemli bir seçim var. Bu seçim Türkiye’mizin aydinlik yüzyilina aralanan bir kapisidir. Ülkemiz çeyrek asirdir Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’la durmak yok yola devam diyerek “Türkiye Yüzyili” vizyonunu gerçege dönüstürdü. Türkiye’mizin artik nükleer güç santrali var, Sakarya Sahasinda dogal gazi var, silahlari var, yerli araci var, Sakarya’mizda üretilen tanki var. Bugün görüyoruz ki kendi mühendislerimiz akli, bilimi ve ilimi birlestirerek teknolojinin de yararlarindan faydalanarak yaptiklari çalismalarla ülkemizi aydinlatiyorlar. Bu anlamda 28 Mayis’ta Cumhurbaskanimiza güçlü bir destek vererek, Türkiye’nin sahlanis dönemini baslatacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA