600 Güresçi Akbalik Er Meydani'nda Boy Gösterecek

4 Haziran Pazar günü 58. Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri’nin yapilacagi Akbalik Er Meydani’nda hazirliklar tüm hizi ile sürüyor. Çalismalari inceleyen Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, 58’incisi yapilacak olan tarihi güres organizasyonuna tüm vatandaslari davet etti.

600 Güresçi Akbalik Er Meydani'nda Boy Gösterecek
1956 yilindan itibaren devam eden ve bu yil 58’incisi düzenlenecek olan Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri 4 Haziran Pazar günü gerçeklestirilecek. Bu tarihi organizasyon öncesinde Akbalik Er Meydani’nda hazirliklar tüm hizi ile devam ediyor. 40’i Baspehlivan olmak üzere 600 güresçinin katilacagi tarihi etkinlik öncesinde Belediye Baskani Bilal Soykan, Belediye Baskan Yardimcilari Ali Özer ve Mehmet Öztürk ile hazirlik çalismalarini inceledi.

4 Haziran Pazar günü yapilacak olan güreslere tüm vatandaslari davet eden Belediye Baskani Bilal Soykan, “Akbalik Güresleri bizim için tarihi bir öneme sahip. Er Meydani’ndaki çalismalarimiz tüm hizi ile devam ediyor. Akbalik Güres Agamiz Ibrahim Sahin’in de destekleri ile insallah önümüzdeki hafta bu alanda tarihi bir organizasyona daha imza atacagiz. 40’i Baspehlivan olmak üzere 600 güresçinin boy gösterecegi bu tarihi güne tüm vatandaslarimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA