Konya'da Yolcu Otobüsü Ile Temizlik Araci Çarpisti Açiklamasi 1 Ölü, 15 Yarali

Konya’nin Seydisehir ilçesinde yolcu otobüsü ile temizlik aracinin çarpismasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda, otobüs sürücüsü hayatini kaybetti, 2’i agir 15 kisi yaralandi.

Konya'da Yolcu Otobüsü Ile Temizlik Araci Çarpisti Açiklamasi 1 Ölü, 15 Yarali
Kaza 13.00 siralarinda Seydisehir ilçesi Antalya karayolunun 7’inci kilometresi Tasagil mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Trabzon Antalya seferi yapan ve Seydisehir’den Antalya istikametine seyir halinde olan Halil Ibrahim Çizmeci idaresindeki 61 ABT 768 Mercedes marka yolcu otobüsü, ayni yönde seyir halinde olan Ahmet E. yönetimindeki 06 DOA 803 plakali temizlik kamyonuna arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle temizlik araci yan yatarken otobüs ise refüje savrularak durabildi. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinde otobüs sürücüsünün olay yerinde hayatini kaybettigi belirlendi. Çok sayida yaralinin oldugu kazada, otobüste sikisan yaralilar itfaiye ekipleri tarafindan bulunduklari yerden çikarildi. Kazada yaralanan otobüsteki 13 yolcu ile temizlik aracinda bulunan 2 kisi ambulanslarla hastanelere kaldirildi. Yaralilardan temizlik kamyonu sürücüsü Ahmet E. ile yolculardan Anis Y.’nin hayati tehlikelerinin bulundugu ögrenildi. Öte yandan yaralilardan Saliha Altonuk, hava ambulansiyla Konya’ya sevk edildi.

Kaza sonrasi olay yerine gelen Seydisehir Kaymakami Deniz Piskin, "Trabzon’dan kalkan ve Ankara-Konya üzerinden Antalya istikametine giden yolcu otobüsü Seydisehir sinirlari içeresinde karayollarina ait temizlik aracina ani istikamette arkadan çarpmasi sonucu bu üzücü trafik kazasi meydana geldi. Olay yerine hemen intikal ettik. Ilk belirlemelere göre otobüs sürücüsü olay yerinde hayatini kaybetmis. Otobüsün içerisinde bulunan 15 yolcumuzdan sadece 1’in hayati tehlikesi devam ediyor. Diger yolcularimiz hayati tehlikeleri bulunmamaktadir, hastanede müsahede altina alindilar" dedi.

Kaza sonrasi kisman trafige kapanan karayolunun kontrollü bir sekilde araç geçisine açildi. Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA