Karlik Yaylasi'nda Doga Görsel Sölen Sunuyor

Yalova’nin Çinarcik ilçesinde bulunan Karlik Yaylasi’nda kar sularindan olusan gölet ve orman manzarasi, bulut geçisleriyle birlikte görsel sölen sunuyor.

Karlik Yaylasi'nda Doga Görsel Sölen Sunuyor
Manzarasiyla ziyaretçilerini hayran birakan Karlik Yaylasi, Esenköy beldesi ile Senköy arasinda yer aliyor. Esenköy’de yasayan halk, 1600’lü yillarda Devlet-i Ali’nin payitahti Istanbul’un ve yönetim merkezi olan sarayin kar ve buz ihtiyacini karsilayan kar kuyularina sahipti. Karlik Yaylasi’nda isletilen kar kuyularindan buz elde edilip Istanbul’a götürülüyordu. Tarihi bir öneme de sahip olan yayla, asirlardir insanlarin ilgisini çekmeye devam ediyor. Denizden 700 metre yükseklikte olan yayla etrafinda birçok türde agaç, içme sulari ve endemik bitkiler de yer aliyor. Karlik Yaylasi, yaz aylarinda özellikle kampçilar tarafindan ragbet görüyor.

Karlik Yaylasi zemini kisin yagan kar ve yagmur sulari ile doluyor. Kisin buz tutan zemin bahar aylarinda ise çözülüyor. Yazin, tatilciler ve yazlikçilar tarafindan piknik alani olarak da kullanilan yayla, dogasiyla ziyaretçilerinin begenisini kazaniyor.
Kaynak: İHA