Isletmesi Iki Hafta Arayla Art Arda Su Basan Vatandastan ABB'ye Tepki

Ankara’da ögleden sonra etkili olan saganak sonrasi sahibi oldugu kafe sular altinda kalan Adnan Akman, “Sakin kalmak için kendimizi zor tutuyoruz. 10 gün önce ayni sey yasandi. Daha dükkanimizi açmadan ayni seyi yine yasiyoruz. Böyle bir saçmalik, böyle bir belediyecilik, böyle bir yönetim olamaz” dedi.

Isletmesi Iki Hafta Arayla Art Arda Su Basan Vatandastan ABB'ye Tepki
Ankara genelinde ögleden sonra etkili olarak kendisini yagmur ve dolu seklinde gösteren yagisli hava, sehrin birçok ilçesinde su baskini, küçük çapli sel gibi durumlarin yasanmasina neden oldu. Etimesgut ilçesine bagli Eryaman semti Altay Mahallesi’nde bulunan bir kafede de yagistan kaynakli maddi hasar meydana geldi. Alt katini su basan kafenin sahibi Adnan Akman, sorunun Ankara Büyüksehir Belediyesi’nden (ABB) kaynaklandigini dile getirdi. Akman, sunlari kaydetti:

“Rögarlarin tikanmasi dolayisiyla bütün çalismalarin yapildigi yerde biriken sular parka dolduruyor. Sakin kalmak için kendimizi zor tutuyoruz. 10 gün önce ayni sey yasandi. Daha dükkanimizi açmadan ayni seyi yine yasiyoruz. Saat 17.00-18.00’e kadar ne belediye ne de ASKI (Ankara Su ve Kanalizasyon Idaresi) yardima gelmedi. Halimiz ortada, görüyorsunuz. Böyle bir saçmalik, böyle bir belediyecilik, böyle bir yönetim olamaz.”

Yasanan olaydan kaynakli maddi hasar aldiklarini söyleyen Akman, “Her seyimiz yarim metre, bir metre sularin altinda. 10 gündür maddi hasarla ugrasiyoruz, ne yapacagimizi bilmiyoruz. Belediye ilgilenmiyor ki basvuru yapalim. Biz belediyeyi ariyoruz, ‘kardesim buraya bir araç gönderin’ kimse gelmiyor. Simdi geldiler, kepçelerle sulari bosaltmaya çalisiyorlar. Bütün çamuru pisligi parka doldurdular” diye konustu.

Akman, kafenin bulundugu bölgede yasanan su baskinlarina karsi bir çözüm beklediklerini vurgulayarak, “Biz çok magduruz. Burada dügün salonumuz da var. Her sey sular altinda. Bütün depolarimiz, elektronik cihazlarimiz, bütün ledlerimiz, sahnelerimiz çöp” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA