'Halley ' Oyununun Galasi Yapilacak

Soner Tumgan ’in yazip yönettigi Tiyatro Sürmeli tarafindan sahnelenen "Halley Kuyruklu Yildiz Dünyanin Sonu" oyununun galasi yapilacak.

'Halley ' Oyununun Galasi Yapilacak
Yozgat Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Salonunda gala öncesinde açiklama yapan Tumgan, 75 dakikalik oyunun bugüne kadar 10 kez sahnelendigini söyledi.



Tumgan, Yozgat tiyatro severlerin her sezon oldugu gibi bu sezonda oyuna olumlu tepkiler verdigini belirterek, "Seyircimizden memnunuz, anladigimiz kadariyla seyirci de bizden memnun." dedi.

Sehrin kültürel ve sanatsal hayatina katki sunuyor

Tiyatronun, sehrin kültürel ve sanatsal hayatina önemli katkilar sundugunu ifade eden Tumgan, "Yozgat’ta Tiyatroyu yasatmaya çalisiyoruz. Isin asli Kültür Bakanliginin katkilari olmasa sahne almakta oldukça zorlanacagiz. Özelikle artan sigorta, vergi ve solan kiralarini oyun gelirlerinden karsilama imkanimiz kalmamistir. Bakanlik destegi ile sahne alabiliyoruz. Bu destek sona erdiginde artik bizim de yeni oyun sahneye koymamiz mümkün olmayacak" degerlendirmesini yapti.

Seyirciden baska destekçimiz yok

Sehrin sosyal ve kültürel gelisiminin en önemli unsurlardan birisi olan Tiyatro faaliyetlerinin önemine de dikkati çeken Tumgan, "Her yil bu son yilimiz diye basliyoruz. Sezon basinda Kültür Bakanliginin destekleri açiklaninca Yozgat’a olan borcumuzu ödeme vakti geldi diye düsünüp çalismalara basliyoruz. Ekipteki herkes, hayatini sürdürebilmesi için baska islerde çalismak zorunda. 24 senedir devam eden bu organizasyonda seyircilerden baska destekçimiz yok” seklinde konustu.

Gala gecelerinde oyun seyretmek daha kiymetli

Gala gösterimlerinin önemine deginen Tumgan, "Her gece özeldir ama gönül vermis pek çok tiyatro insaninin bulustugu gala gecelerinde oyun seyretmek, iki kati daha kiymetlidir. Bu gece tiyatromuz perdelerini ücretsiz olarak açiyor. 26 Mayis Cuma Günü Kültür Müdürlügü Salonunda saat 20.00’da baslayacak özel gösterim için tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. Tiyatro Sürmeli, 30 Mayis Sali günü oynayacagi son oyunla birlikte sezonu kapatacak.
Kaynak: İHA