DTO'dan Üyelerine 7 Milyon Liralik Katki

Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, üyelerine ciddi katkilar sagladiklarini belirterek, “Üyelerimize 7 milyon 340 bin liralik katki sagladik. Ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazandirmak için bu tür faaliyetlerimizi araliksiz sürdürecegiz” dedi.

DTO'dan Üyelerine 7 Milyon Liralik Katki


DTO, yilin ilk bes ayinda düzenledigi fuar organizasyonlarinda üyelerine 7 milyon 340 bin TL’lik destek aktardi. Ocak ayinda 60 firmayi Almanya Frankfurt’taki Heimtextil Fuari’na, Subat’ta 25 firmayi Dubai’deki Gulfood Fuari’na, Mart’ta 29 firmayi Rusya’daki Moskova Yapi Insaat Fuari’na, Mayis’ta da 24 firmayi Almanya Düsseldorf’taki Interpack Fuari’na gönderen Denizli Ticaret Odasi, üyelerine Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’ndan 1 milyon 360 bin TL ve diger kuruluslardan ise 5 milyon 980 bin TL’lik destek sagladi.

DTO meclisi toplandi

DTO Meclisi’nin Mayis ayi olagan toplantisinda konusan DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile farkli kuruluslarla da 7 milyon 340 bin lirayi bulan önemli bir maddi destegi fuar ve is gezisi organizasyonlariyla Denizli’ye kazandirdiklarini ifade etti.

Baskan Erdogan, “Üyelerimizin, ufkunu açarak rekabet gücünü artirmaya katki saglayacak her türlü firsattan yararlanmalari için tüm imkânimizi seferber ettik, ediyoruz. Gerçeklestirdigimiz organizasyonlarimizda Türk is insanlariyla bir araya gelen üyelerimiz faaliyetlerimiz, projelerimiz ve çalismalarimiz hakkinda bilgiler verip, Denizli’mizi ve sektörlerimizle yatirim imkanlarini anlatiyorlar. Ilimiz ile ülkemiz ekonomisine katki saglamaya devam edecegiz” dedi.



Yatirim tesvikle sagladigimiz yeni istihdam sayisi 4 ayda 1000’e ulasti

Baskan Erdogan, yatirim tesvik belgeleriyle ilgili verileri de paylasti. Erdogan, “Yilin ilk çeyreginde, Denizli olarak yaklasik 5 milyar TL’lik sektörel yatirim tesvik belgesi aldik. Bu sayede yaklasik 1000 yeni istihdam sagladik. Geçen yilin ayni dönemine göre istihdamdaki artisimiz yüzde 131; yatirim tutari da yüzde 501 artti. Nisan’da ibrazinda ödenen çek tutari ise yüzde 42 artti. Yabanci sermayeli firma sayimiz 362’ye çikti. Geçen ay, bu çerçevede 23 firma daha kazandik. Denizli’mizde su an 57 farkli ülkeden yabanci yatirimcimiz var. Bu sirketlerdeki yabanci sermaye orani yüzde 63. Bunlar arasinda Almanya 72 firmayla ilk sirada; Iran 69 firmayla ikinci. Suriyeli yatirimcilarimiz ise 30 firmayla üçüncü siradalar. Onlari da 17 firma ile Fransiz ortakli, 13 firma ile de Italyan ortakli yatirimlar izliyor” diye konustu.



31 Mayis’ta TOBB genel kurulu var

31 Mayis Çarsamba günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) seçimli genel kurulunun gerçeklestirilecegini de açiklayan Baskan Erdogan, “Bu çerçevede Denizli Ticaret Odamizin yani sira Sanayi Odamiz, Ticaret Borsamiz, Ihracatçilar Birligimiz, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligimiz ile Denizli Organize Sanayi Bölgemizin baskanlari, temsilcileri ve meclis üyeleriyle bir araya geldik. Verimli bir toplanti oldu; önümüzdeki aylarda da bu çerçevedeki istisarelerimize devam edecegiz. Delegelerimizle genel kurulumuza katilmak üzere Baskent’te olacagiz. Ayni gün Togg’un çekilisi de gerçeklestirilecek. Simdiden hem genel kurulumuzun hem de sonucunun hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA