Doç. Dr. Yücel Namal, 'Büyük Türkiye Vizyonu' Paneline Katildi

ZBEÜ Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Yücel Namal, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan düzenlenen ‘Büyük Türkiye Vizyonu’ paneline katildi.

Doç. Dr. Yücel Namal, 'Büyük Türkiye Vizyonu' Paneline Katildi
Türkiye yüzyilinda, Türk Devletleri arasinda ortak tarih, dil ve degerler temelinde birlikteligi tesvik etmek, her alanda is birligi ve ticaret potansiyelini artirmak, diplomatik ve siyasi baglari güçlendirmek Türk Devletlerinin uluslararasi platformlarda birlikte hareket etmelerini saglamak ve ülkeler arasinda birlik ve dayanisma ruhunu pekistirmek amaciyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan ‘Büyük Türkiye Vizyonu’ paneli düzenlendi.

ZBEÜ’yü temsilen Insan ve Toplum ve Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Yücel Namal’in katildigi panelde, 12 Kasim 2021’de Istanbul’da toplanan Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde kabul edilen 2040 Türk Dünyasi Vizyon Belgesi’nin, Türkiye Yüzyili hedefinin ve 21. yüzyili "Türk Asri" haline getirme ülküsünün hayati parçalarindan birini olusturdugu vurgulandi. Açilis konusmalarini Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Büyükelçi Kubaniçbek Ömüraliyev ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in yaptigi panel, oturumlarin tamamlanmasiyla sona erdi.

Doç. Dr. Yücel Namal, Iletisim Baskani Prof. Dr. Fahrettin Altun ile sohbet etti. Programda, Iletisim Baskani Prof. Dr. Fahrettin Altun ile bir araya gelen Namal, ZBEÜ ile Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi arasinda yapilabilecek is birligi üzerine sohbet ederek düzenlendikleri panel dolayisiyla kendilerine tesekkür etti.

Namal, ardindan Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Büyükelçi Kubaniçbek Ömüraliyev ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ile sohbet ederek kendilerini ZBEÜ’ye davet etti.
Kaynak: İHA