Afyonkarahisar'daki Semt Pazarlarinda Fiyatlar Düsüse Geçti

Afyonkarahisar’da kurulan semt pazarlarinda meyve sebze fiyatlari önceki aylara göre düsüse geçti. Pazarda en çok satilan ürünlerin basinda gelen domates 5, patates 10 ve muz ise 25 TL’den satilirken, fiyati en çok düsen ise geçtigimiz aylarda kilosu 40 TL’ye kadar çikan ve su anda 10 TL’den satilan sogan oldu.

Afyonkarahisar'daki Semt Pazarlarinda Fiyatlar Düsüse Geçti
Kentte kurulan semt pazarlarinda havalarin isinmasi ile meyve ve sebze fiyatlari da düsüse geçti. Pazardaki satislar esnafi memnun ettigi gibi tüketicileri de memnun ederken, fiyatlarda düsüsün ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor. Pazarda en çok satilan ürünlerin de basinda gelen ve mutfaklarin vazgeçilmezlerinden olan domates 5-10 TL arasinda alici bulurken, patates, sogan, biber, patlican, salatalik ve marulun 10 TL’den satildigi belirtildi.

Meyve fiyatlarinin da geçtigimiz aylara göre tipki sebze fiyatlari gibi düsüse geçtigi kaydedilirken, muz ve çilegin 20-30 TL’den satildigi pazarda fiyati en çok düsen meyve ise erik oldu. Geçtigimiz mart ve nisan aylarinda tanesi 20 TL civarinda alici bulan erigin pazardaki kilogram fiyati 20 TL’ye kadar düstü.

Müsteriler fiyatlardan memnun olduklarini dile getirirken, esnaf ise satislari istedikleri kadar fazla olmasa da yine de önceki aylara göre tatmin edici oldugunu ifade ettiler.
Kaynak: İHA