Siirt'te Kentsel Dönüsüm Için Ilk Kepçe Vuruldu

Siirt’te kentsel dönüsüm Karakol Mahallesi’nde baslayan ilk yikimla basladi.

Siirt'te Kentsel Dönüsüm Için Ilk Kepçe Vuruldu
Daha önce tarihi Ulu Camii etrafinda eski yapilarin yiktirilmasiyla baslayan proje ile Karakol Mahallesi’nde ikna çalismalari baslatilmisti. Ikna çalismalarin sonunda 1. etap kentsel dönüsüm projesinde ilk bina yikimi için saha çalismalarina baslandi.

Siirt’te yapilmasi planlanan kentsel dönüsüm projeleri belirlenen takvim dogrultusunda yürütülen çalismalarin adim adim ilerledigini belirten Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, kentin en önemli vizyon projesi olan kentsel dönüsümün bugün basladigini ifade ederek Siirt’e hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Kentsel dönüsüm çalismalarinin bir senedir devam ettigini animsatan Vali Hacibektasoglu, "Eski Siirt diye tabir ettigimiz yer olan Ulu Cami’nin önündeyiz. Bunun bitisinde Inönü, Sakarya, Ülkü, Bati Mahallesi ve diger mahallelerimiz olmak üzere toplam 6 mahalleden olusan eski Siirt’in kentsel dönüsüm çalismalari birinci etap Karakol Mahallesi’nde Ulu Cami ve etrafindaki yaklasik 1,5 hektar alanda bugün itibariyle çalismalari tamamlanan binalarin yikimiyla baslayacak. Bütün Siirt’imize hayirli olsun” dedi.

Siirt kent merkezinde baslanan kentsel dönüsüm projesi ile Karakol Mahallesi 1. etap kentsel dönüsüm projesi çerçevesinde, 145 hak sahibi, 116 konut, 76 ticari isyeri ve 5 depo yapilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA