Selimiye'nin Gölgesinde Bademli Kurabiye Yogruldu

Selimiye Camii ve Mimar Sinan’in heykelinin gölgesinde "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde Edirne’nin bademli kurabiyesi tanitildi.

Selimiye'nin Gölgesinde Bademli Kurabiye Yogruldu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde Kültür ve Turizm Bakanligi koordinesinde düzenlenen "Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde Selimiye Camii gölgesinde Osmanli saray mutfagi lezzetlerinden bademli kurabiye önce yogruldu sonra ise ikram edildi.

Kokusu ve tadi Osmanli saray mutfaginda bir lezzet olan kavala kurabiyesini Selimiye Camii meydaninda ikram etmenin büyük mutluluk oldugunu belirten Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde, Osmanli Saray mutfaginin en iyi lezzetiyle, güzel kokusuyla ve tadiyla öne çikan bademli kurabiyeyi tanitmaya ve anlatmaya çalisiyoruz" dedi.



"Osmanli Saray mutfaginin en güzel lezzetlerinden"

Osmanli saraylarindan gelen bir lezzeti Selimiye Camii meydaninda ikram etmenin büyük bir mutluluk oldugunu vurgulayan Edirne Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde, Osmanli Saray mutfaginin en güzel lezzetlerinden, güzel kokusuyla ve tadiyla öne çikan bademli kurabiyeyi tanitmaya ve anlatmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.



“Kendi yaptigim kurabiyeleri seviyorum”

Bademli kurabiyeleri hazirlarken kurabiyelere kendi sevgisini kattigini belirten tatli ustasi Muhammet Çetintas, “Kendi yaptigim kurabiyeleri seviyorum, çünkü sevgimi katiyorum” ifadelerini kullandi.

“Osmanli mutfagindan Edirne sofralarina”

Kurabiyeli bademin Trakya cografyasinin bir parçasi oldugunu ifade eden üretici Pinar Karaca, “Kavala Osmanli sancagi olan bir yerdi. Oradan nesilden nesille geçerek bademli kurabiye Osmanli döneminde saray mutfaginin bir ögesidir. Türk ustalari tarafindan hazirlanan özel bir lezzet oldu. Bugün iki sekilde ikram yapiliyor. Bir tanesi ay seklinde iken digeri ise kare olarak imal ve ikram ediliyor“ diye konustu.

Kaynak: İHA