Kars'ta Ögrencilere Akran Zorbaligi Anlatildi

Kars’ta ögrencilere “Genel Güvenlik, Asayis ve Akran Zorbaligi” anlatildi.

Kars'ta Ögrencilere Akran Zorbaligi Anlatildi
Kars Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Sube Müdürlügü ekipleri ögrencilerle bir araya geldi.

Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Sube Müdürlügü ekipleri, Gelecege Umut Kafkas’in Çocuklari Projesi çerçevesinde Aydin Tanriverdi Ilkokulu ögrencilerine yönelik “Genel Güvenlik, Asayis ve Akran Zorbaligi" toplantisinda ögrencilere, akran zorbaliginin ne oldugunu, zorbalik davranislari ve sözel-fiziksel-siber zorbalik hakkinda detayli bilgiler verdi.

Polis ekipleri, zorbaligin temel özelliklerine ve zorbalarin ortak özelliklerine degindi. Akran zorbaliginin etkileri ve yol açtigi sorunlar ve zorbalikla bas etmede kullanilabilecek stratejilerin neler olduguna dikkat çekti.

Ögrencilerin sorularini da cevaplayan polis, akran zorbaligini ilgili video gösterisi yaparak, ögrencilere zorbaliga maruz kalmalari durumunda neler yapilmasi gerektigi detayli bir sekilde anlatti.

Toplantinin ardindan polis ögrencilere kitap dagitti, ögrencilerle birlikte okul bahçesinde kitap okuma etkinligi gerçeklestirdi. Kitap okuma etkinliginin ardindan bilgilendirme toplantisi sona erdi.

Öte yandan Kars Il Emniyet Müdürlügü’nce akran zorbaligi hakkinda toplumda farkindaligin artmasi amaciyla bu tür toplantilarin siklikla yapilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA