Baskan Altay Hatay'da Açilan KOMEK'te Depremzede Kursiyerlerle Bulustu

Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarinin (KOMEK) Hatay’daki Konya Konteyner Kentte hizmete giren subesi 8 sinifta, 6 bransta 109 kursiyere hizmet veriyor.

Baskan Altay Hatay'da Açilan KOMEK'te Depremzede Kursiyerlerle Bulustu
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Hatay’a kazandirilan 1. Etap Konya Konteyner Kentte hizmet vermeye baslayan KOMEK Antakya Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek egitimlere katilan depremzede kursiyerlerle sohbet etti. Ziyareti degerlendiren Baskan Altay, Hatay’daki çalismalara araliksiz sekilde devam ettiklerini ve ilk günden itibaren bölgedeki eksikleri bir planlama dahilinde tamamlamak için yogun sekilde çalistiklarini ifade etti.

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin merkez Meram, Karatay, Selçuklu Belediyeleri ile Konya Ticaret Odasi, Konya Sanayi Odasi ve Konya Ticaret Borsasi is birligiyle Hatay’da kurduklari 470’e yakin konteynerden olusan Birinci Etap Konya Konteyner Kentin Hataylilara hizmet verdigini kaydeden Baskan Altay, “Burada yasayan insanlarin sosyal hayata baslamalari ve depremin etkilerinin unutulmasiyla ilgili bir çalisma yürütüyoruz. Konya’nin önemli markalarindan birisi olan KOMEK, Konya Konteyner Kentte hizmet vermeye basladi.

Su anda 8 sinifta, 6 bransta 109 kursiyere hizmet veriyoruz. Bu sayi giderek artiyor. Böylece burada kalan kardeslerimiz hem daha degerli vakit geçiriyor hem depremin etkilerini unutuyor hem de bir meslek edinme imkanlari oluyor. Insallah burada üretilen ürünlerin satilmasiyla da kendilerine bir gelir olusturacaklar. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan hafta sonu burayi ziyaret ederek Hataylilarla bulusmustu. Bizler, Hatay’da sorunlar bitene kadar cumhurbaskanimizin talimatiyla Konya olarak buradaki isleri çözmek için ekibimizle birlikte çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA