Aksehir'de Kanser Tarama Is Birligi Protokolü Yenilendi

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi ile Aksehir Ilçe Saglik Müdürlügü arasinda protokol imzalanarak baslatilan kanser tarama etkinligi için taraflar arasindaki protokol yenilenerek imzalandi.

Aksehir'de Kanser Tarama Is Birligi Protokolü Yenilendi
Protokol imzalanmasi için Aksehir Belediyesi baskanlik makaminda bir imza töreni düzenlendi.

Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya ile Aksehir Ilçe Saglik Müdürü Vekili Nureddin Hamad hazirlanan protokolü imzaladi. Imzalan protokol ile vatandaslarin kanser taramalarindaki farkindaligini artirmak ve saglik hizmetlerine ulasimini kolaylastirmak hedefleniyor. Protokol geregince; Aksehir’e bagli basta merkezden uzak mahallelerdeki kanser tarama hedef nüfusuna dahil olan vatandaslarin Aksehir Ilçe Saglik Müdürlügü ve Aksehir Devlet Hastanesinde taramalarinin yapilabilmesi için Aksehir Belediyesi tarafindan ulasimlarinin saglanmasi hedeflenmekte. Konu ile ilgili bir açiklama yapan Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, “Aksehir Ilçe Saglik Müdürlügümüz ve Aksehir Belediyesi olarak bir protokol imzalamistik. Bu protokol çerçevesinde Aksehirli hemserilerimizin kanser taramalarini yapmistik. Bu yilda o protokolü yeniledik, yine bu bir yillik süreç içerisinde Aksehirimizin özellikle kirsal kesimindeki köy ve kasabalarinda yasayan hanim kardeslerimizin kanser taramalari için protokolü imzaladik. Aksehir Belediyesi olarak biz köy ve kasabada yasayan hanim kardeslerimizin Aksehir’e intikalini, transferini saglayacagiz. Aksehir’e getirilen hemserilerimiz, Aksehir Devlet Hastanesi ile Aksehir Ilçe Saglik Müdürlügüne bagli kanser tarama merkezinde tetkikleri yapilacak, gerekiyorsa baska hastanelere sevk edilecek, gerekmiyorsa belediyemizce saglanan araçlarla köylerine intikalleri saglanacak. Burada önemli olan kansere yakalanmadan ön tani koyabilmek, farkindalik olusturabilmek. Her yil böyle bir taramayla hanim kardeslerimizi kansere karsi korumak, kanser olusmasi halinde ilerlemeden çabucak tedbir alarak hem hemserilerimizin yorulmasini önlemek hem de devletimize olan saglik giderlerini asgariye indirmek hedefleniyor. Ben bu noktada Ilçe Saglik Müdürlügümüz ve Aksehir Devlet Hastanesi tüm yetkililerine tesekkür ediyorum. Belediye olarak sadece isimiz yol yapmak, park yapmak ya da imar çalismalari degil. Spora destek vermek, sosyal hayata dair tüm müzik, sanat, kültür gibi konulara destek vermek, turizmi gelistirmek gibi konularda oldugu gibi bu saglik konusunda da destek olmak bizim için önemli bir görev diyorum. Simdiye kadar yine birçok konuda saglik müdürlügümüze destek vermistik, ortak projeler yapmistik, bu otak projelerden bir tanesi de bu kanser tarama projesidir. Ben Aksehirimize hayirli olmasini diliyorum, Aksehir’imizin daha saglikli yasamasi, gelecege daha saglikli adimlarla ilerlemesi anlaminda bu projeyi çok önemli buluyorum” dedi.

Son yillarda kanser rahatsizliklarinin arttigina ve bu rahatsizliklarda tedavinin çok kolay olmadigina dikkat çeken Baskan Akkaya, “Çok uzun ve çok maliyetli bir tedavi devletimiz için. Birçok ülkeye göre baktigimiz zaman Allah razi olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizden, cumhurbaskanimizdan, gerçekten saglikta çag atladik. Birçok Avrupa ülkesinden gerçekten saglik güvencemiz, saglik hizmetlerimiz çok çok üst seviyede. Bu kanser olayi her geçen gün yayginlasiyor ve tedavisi çok külfetli bir olay. Onun için kisa sürede ön taniyla bunu tespit etmek, hastalik ilerlemeden tedavisini olusturmak hem Aksehirli hemserilerimizin sagligini korumak hem de devletimize olan külfeti azaltmak adina bu kanser tarama yani ön tani olayini önemsiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA