Konya'da, Türkiye Ekonomisinin Gelecegi Istisare Toplantisi Gerçeklestirildi

Konya’da Türkiye Ekonomisinin Gelecegi baslikli istisare toplantisi düzenlendi.

Konya'da, Türkiye Ekonomisinin Gelecegi Istisare Toplantisi Gerçeklestirildi
Toplanti, Konya Sanayi Odasi, Ticaret Odasi, Ticaret Borsasi ve Organize Sanayi Bölge Müdürlügü’nün ev sahipliginde, önceki dönem Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan ve AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani Ziya Altunyaldiz’in katilimiyla yapildi. Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlügü Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantinin açilis konusmasini yapan Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu Baskani Memis Kütükcü, gittigi her OSB’de ya yeni tahsisler yapilmis oldugunu ya da OSB’lerin yeni genisleme alanlari açarak buralari üretime kazandirmak istediklerini ifade ederek “Iste bizim bu yatirim ve üretim istahini korumamiz, gelistirmemiz sart. Konya’yi ne kadar güçlü bir üretim ve ihracat sehri haline getirirsek, Türkiye’yi de o kadar büyütürüz. Üretim önündeki engelleri ne kadar kaldirir, sanayicilerimizin finansa erisimini ne kadar kolaylastirirsak, ihracatimizi ne kadar artirirsak cennet vatanimizi da o kadar kalkindiririz. Hamdolsun geçmiste, özellikle de son 20 yilda bunu basardik, Anadolu’nun sinesindeki girisimcilik ruhunu gün yüzüne çikardik” dedi.

Konya Ticaret Odasi Baskani Selçuk Öztürk de, “Türkiye Cumhuriyeti kurulusundan bugüne kadar geçen 100 yili geride birakirken ekonomide çok daha büyük hamleleri gerçeklestirme hedefiyle ikinci yüz yilimiza giriyoruz. Seçim sonrasi yeni dönemde milletimizin mutlulugunu ve refahini gözeten anlayisin devam etmesi, ekonomik istikrar ve güven ortaminin tekrar tesis edilmesi öncelikli beklentimizdir. Enflasyonla mücadele yeni dönemde ilk sirada yer almaktadir. Enflasyonu düsürmeye yönelik kalici adimlarin hizlandirilmasi son derece önemli hale gelmistir. Problemlerin çözümü için devletimizle el ele veriyoruz” seklinde konustu.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz da, “Konya’miz üretim iklimine uyumlu ve gerçekten hükümetimizin ortaya koydugu programlar çerçevesinde ülkemizin büyümesine, gelismesine istihdamina ihracatina katki vermeye devam ediyor. Bu vesileyle üretim odakli yatirimlar konusunda bütçe hesabi yapmadan özellikle Konya sanayimizin gelismesine ve büyümesine katki veren Konya Büyüksehir Belediye Baskani’miza ve oda baskanlarimiza, tüm sanayicilerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Önceki dönem Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan ise, “Pandeminin ardindan tedarik zincirlerindeki kopma basta enerji ve gida fiyatlari olmak üzere tüm emtiya fiyatlarinda artis olusturdu. Bunun da ülkelere ciddi bir yansimasi oldu. Tüm dünya bir enflasyon problemiyle karsi karsiya kaldi. Halen dünya enflasyonla mücadelesini sürdürmeye çalisiyor. Bizde de bu problem var. Biz de bu mücadeleyi sürdürmeye çalisiyoruz” diye konustu.

Toplantiya, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Il Baskani Hasan Angi, Konya Sanayi Odasi Baskani Mustafa Büyükegen ve Konya Ticaret Borsasi Baskani Hüseyin Çevik de katildi.

Kaynak: İHA