Hirsizlardan Süphelendi, Fotokapan Görüntülerini Izleyince Sok Oldu

Artvin’de bag evinin kapisinin zorlanmasi ile hirsizlardan süphelenen vatandas fotokapan kurdu, görüntüleri izleyince boz bir ayiyi görünce sok oldu.

Hirsizlardan Süphelendi, Fotokapan Görüntülerini Izleyince Sok Oldu
Artvin’in Arhavi ilçesinde yasayan Nafi Sari (39), Cumhuriyet Mahallesi Isina Tepesi mevkide kendisine ait arazinde bulunan bag evinin kapisinin zorlandigini fark etti. Eve her gittiginde farkli olaylarla karsilasan Sari, son olarak çitlerin sökülüp evin etrafinin kazildigini görünce fotokapan kurmaya karar verdi. Hirsizlardan süphelenen Sari, neler oldugu ögrenmek için görüntülerini izleyince hayrete düstü. Bag evinde her hafta yasanan farkli olaylara sebep bir boz ayiydi. Yiyecek arayan boz ayi evin etrafinda dolasiyor, daha sonra uzaklasiyordu.

Yasananlari anlatan Nafi Sari, “hafta sonu burada etkinlik yapmak ve ilçemizin önemli kültürlerinden biri olan atmacacilik avi için bir baraka kaptik. Ayni zamanda ufaktan da olsa tarim isleriyle de ugrasiyoruz. Her geldigimiz evin etrafinda farklilik hissettik. Etrafin kazildigini, kapilarin zorlandigini gördük. Bizde kendi imkanlarimiz ile bölgede ne oluyor diye fotokapan aldik. Daha sonra kayitlarimiza baktik ki bir boz ayi ziyarette bulunmus. Dolanmis içerde yiyecek birakmadigimiz için içeri girmemis. Sehre de çok uzak degiliz. Ama kendisinin bu bölgede yasadigini buraya hakim oldugunu ögrendik. Tabi orman kendisinin. Fotokapandan da olsa izlemek farkli oldu. Bize ayri bir heyecan verdi. Bölgede çay toplayan üreticiler var. Belli ki bu hayvan buralari mesken tutmus. Sabah erken saatlerde geliyor, çay toplamaya da erken saatlerde gidiliyor. Bizde bu böyle de yapan hayvanin, ayinin oldugun vatandaslarin bilmesini istedik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA