Cumhurbaskani Adayi Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Siginmacilari En Geç Iki Yil Içerisinde Ülkelerine Ugurlayacagiz'

Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, Hatay’in Antakya ilçesinde çadirda seçmenlerine seslenerek, siginmacilari 2 yil içerisinde ülkelerine ugurlayacaklarini söyledi.

Cumhurbaskani Adayi Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Siginmacilari En Geç Iki Yil Içerisinde Ülkelerine Ugurlayacagiz'
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir yara alan Hatay’da bir dizi ziyarette bulunan Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, Antakya ilçesinde çadirda seçmenlere seslendi. Konusmasinda depremde yikilan tüm yapilari ücretsiz olarak yeniden insa edeceklerini ve bölgeyi üretim üssü haline getireceklerini belirten Kiliçdaroglu, “Iki konuda düsüncelerimi aktarmak isterim. Bunlardan birincisi; evleri yikilan, is yerleri yikilan, ahiri yikilan, herkesin ama herkesin evini, is yerini, ahirini yapacagiz. Bes kurus almadan bu binalari, daireleri, is yerlerini teslim edecegiz. Bu konuda bütün çalismalarimiz büyük ölçüde tamamlanmis durumda. Bes yil ödemesiz, yirmi yil vadeli, çok düsük faizle uluslararasi kredileri bulunmus vaziyette, sözlesmeler yapilmis vaziyette. Hiç kimse endise etmesin. Söz verdim mi mutlaka ama mutlaka yaparim. Ikinci konu; bölgenin Adiyaman’dan baslayarak; Adiyaman, Kahramanmaras, Sanliurfa, depreme maruz kalan bölgelerde; Osmaniye, Adana, Hatay, bütün bu bölgelerin üretim bölgesi olmasi için çaba harcayacagiz. Yeni bir üretim üssü olmalari için. Çünkü bir milyona yakin konut yapilacak. Yani insaat, yani bagimsiz bölüm yapilacak. Bir milyon, bes kapi olsa bes milyon, bes tane musluk olsa, bes milyon musluk demektir. Bunlarin tamamini bu bölgede yapacagiz. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak ve üretim bu bölgelerde olacak. Bu bölgelerden malzemeler alinacak ve o malzemelerle bu bölgelerde binalar, is yerleri, her sey bu bölgede üretilecek ve bu bölge kazanacak. Bu bölgede istihdam olusturacagiz” dedi.



“Siginmacilari 2 yil içerisinde ülkelerine ugurlayacagiz”

Kiliçdaroglu, siginmacilari iki yil içerisinde ülkelerine ugurlayacaklarini belirterek, “Iktidar sahipleri diyorlar ki ’biz siginmacilari vermeyecegiz.’ Önümüzdeki seçim bu baglamda önemlidir. Siginmacilari, irkçilik yapilmadan kendi ülkelerine gönderilmelerini saglayan projemiz hazir. Bu konuda liderler karar verdik. En geç iki yil içinde herkesi kendi ülkelerine gönderecegiz. En geç iki yil içinde. Bu konuda siyasi partilerin liderleri olarak yani Millet Ittifaki olarak anlastik. Bu konuda görüslerimizi ortak mutabakat metninde yazdik. Ortak mutabakat metnindeki kurallara, ilkelere aynen uyacagiz ve bunlari kendi ülkelerine yolcu edecegiz” diye konustu.



“Terörle kim yan yana duruyorsa Allah belasini versin”

Kiliçdaroglu, terörle ilgili degerlendirmesinde ise, “Terörü her yerde ve her ortamda bir insanlik suçu olarak ifade ettim. Kim teröre destek veriyorsa, kim teröristlerle yan yana duruyorsa, kim onlarin musluguna su tasiyorsa Allah bin belasini versin. Degerli arkadaslarim. Terör, nereden gelirse gelsin nasil gelirse gelsin hepimizin ortak mücadele etmesi lazim. Beni derinden üzen olay su, siyaset ahlak isidir, ahlakli adamlarin siyaset yapmasi lazim. Siyasetçi rakibine elbette ki sert sözler söyleyebilir. Buna da saygi duyarim. Birimimizi elestirebiliriz, buna da saygi duyarim. Ama siyaset rakibine iftira atmak, rakibine kumpas kurmak degildir. Allah bizi kumpasçilardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun” ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu ayrim yapmayacaklarina vurgu yaparak, konusmasina söyle devam etti:

“Hiçbir ayrim yapmadim. Hiçbir zaman ayrim da yapmayacagim. Size söz veriyorum. 85 milyona söz veriyorum. 85 milyonun Cumhurbaskani olacagim ve 85 milyonu kucaklayacagim.”
Kaynak: İHA