Ak Partili Öncü Ve Öz'den Rektör Çomakli'ya Ziyaret

28. Dönem Milletvekilligi genel seçimlerinde Ak Parti Erzurum Milletvekili seçilen Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi ziyaret etti.

Ak Partili Öncü Ve Öz'den Rektör Çomakli'ya Ziyaret
Ak Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz’ü misafir eden Rektör Çomakli, üniversite bünyesinde yapilan çalismalar hakkinda çesitli bilgiler verdi. Özellikle “Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesinin” ardindan üniversitede gözle görülür derecede bir degisimin yasandigini ve bunun da akademik performansa olumlu yansidigini aktaran Çomakli, gerek birimlerin akredite edilmesinde gerekse üretilen bilginin patente dönüsmesinde hatiri sayilir bir basari kaydettiklerini, bunun da üniversiteyi tarihinde görülmemis bir seviyeye ulastirdigini söyledi.



Atatürk Üniversitesinin birçok projesinin Türkiye’nin vizyon projeleri arasinda yer aldigini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, devlet destekli projelerden olan Dogu Anadolu Gözlemevi (DAG) basta olmak üzere altyapisi tamamlanan birçok projenin yakin zamanda bilimsel çalismalara baslayacagini, bu sayede Atatürk Üniversitesinin daha da rekabetçi bir konuma gelecegine inandiklarini sözlerine ekledi.

Atatürk Üniversitesinin köklü bir üniversite olduguna dikkat çeken Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Fatma Öncü ve Mehmet Emin Öz, ülke yüksekögretimi için oldukça önemli bir konumda olan, 65 yillik egitim yuvasinin daha da gelismesi için yeni dönemde de var güçleriyle çalisacaklarini ifade ederek, önemli bilim adamlari yetistiren, bölgeye de ciddi katkilar saglayan Atatürk Üniversitesi yönetimi ile mensuplarina basari ve kolayliklar dilediler.
Kaynak: İHA