2 Saatlik Saganak Dereyi Tasirdi, Çadirlari Su Basti

Sinop’un Boyabat ilçesinde gece saatlerinde yalnizca 2 saat etkili olan saganak yagis hayati felç etti. Dere kenarinda yasayan vatandaslarin çadirlarina ve ilçe merkezindeki bazi is yerlerine su basti.

2 Saatlik Saganak Dereyi Tasirdi, Çadirlari Su Basti
Edinilen bilgiye göre, Boyabat’ta gece saatlerinde 2 saat süren saganak yagis yasami olumsuz etkiledi. Dayli köyü mevkisindeki Çorak Deresi’nde su taskini meydana geldi, 8 çadirin bulundugu bölgede dereye gelen sel sulari 1 çadiri alip götürdü, 3 çadirdaki esyalar da sel sularina karisti. Suyun yükseldigini gören çadirlardaki vatandaslar güvenli yerlere uzaklasti. Boyabat Belediyesi itfaiyesi ve polis ekipleri güvenlik önlemleri alirken, saglik ekipleri ise hazir bekledi. Boyabat Ilçe Kaymakami Enver Yilmaz ve Belediye Baskani Hüseyin Cosar, gece saatlerinde bölgeye gelerek incelemede bulundu. Selden zarar gören vatandaslardan 17 kisi Boyabat KYK Yurduna yerlestirildi.

Olayin boyutu gün agardiginda ortaya çikti. Sel sularinin götürdügü esyalar ve zarar verdigi çadirlar belediye ekiplerince temizlendi, AFAD ekipleri ise yeni çadirlar kurdu. Selden etkilenen çadirlarda yasayan Yasar Çök, siddetli yagis sonrasi dere suyun yükseldigini ve herkesi toparlayarak uzaklastiklarini söyledi.

Çök, kaymakam ve belediye baskaninin kendilerini yalniz birakmadigini belirterek tesekkürlerini dile getirdi.
Kaynak: İHA