'Sanata Dönüsen Motifler' Projesi Çini Ve Seramik Sergisi Ile Taçlandi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi ve Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Sosyal Bilimler MYO ortakliginda gerçeklestirilen "Sanata Dönüsen Motifler" projesi çerçevesinde kursiyer ögrenciler çini ve seramik sergisi gerçeklestirildi.

'Sanata Dönüsen Motifler' Projesi Çini Ve Seramik Sergisi Ile Taçlandi
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen, Selçuklu Belediyesi ve Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Sosyal Bilimler MYO de paydasligini hayata geçirilen "Sanata Dönüsen Motifler" projesi Istanbul’dan sonra Konya etabi ile tamamlandi. Türk kültürel mirasinin gelecek nesillere aktarilmasini hedefleyen proje çerçevesinde Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezi çini atölyesinde uzman egitmenler tarafindan Selçuklu motif ve desenlerinin çini uygulamalari üzerine teorik ve uygulamali egitim gerçeklestirdi. Egitimlerin ardindan ortaya çikan eserler sergilendi. Projeden 18-25 yas arasindaki toplam 14 ögrenci ve 16 proje sorumlusu olmak üzere toplam 30 kisi faydalandi. Proje Konya’daki Selçuklu medeniyeti izlerinin gençler tarafindan kesfedilmesine yönelik sergi ve çesitli gezi faaliyetleri ile sona erdi. Projenin Selçuklu eserlerinin en önemli örneklerinin yer aldigi Selçuklu ilçesinin turizm potansiyelinin artmasina katki saglamasi bekleniyor.

Egitimlerin ardindan Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde kursiyerler kendi eserlerini sergiledi. Eserlerin vücut bulmus hali kursiyerleri memnun etti. Sergide Selçuklu Belediyesi Baskan Yardimcisi Ali Düz projeyi basari ile tamamlayan katilimcilara tesekkür ederek basari sertifikasi verdi.

Proje koordinatörü Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Askin Balci, Konya’da 3 gün boyunca güzel etkinlikler gerçeklestirdiklerini belirterek, “Proje Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin kültürel ve sosyal faaliyetleri birlikte yürütmelerine imkan tanidi. Projeye desteklerinden dolayi tüm paydaslara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA