Domates Fidelerini Doludan Korumak Için Buldugu Çözüm Akillara Durgunluk Verdi

Sivas’in Sarkisla ilçesinde ektigi domates fidelerini soguk ve dolu yagisindan korumak isteyen çiftçinin aldigi önlem görenlerin dikkatini çekiyor.

Domates Fidelerini Doludan Korumak Için Buldugu Çözüm Akillara Durgunluk Verdi
Sarkisla ilçesinde yasayan çiftçi Naci Kiliç, ektigi domates fidelerini soguktan ve dolu yagisindan korumak için kollari sivadi. Yildiz, geri dönüsümden aldigi 5 litrelik 600 pet sisenin alt kismini keserek, ektigi fidelerin üzerlerini tek tek kapatti. Tarlanin bir bölümü adeta siseden sera oldu. Yildiz, bu sayede hem ektigi fideleri soguk ve dolu yagisindan koruyor hem de bir ay kadar da erken hasat yapmayi hedefliyor.

“Bu sayede fideleri doludan, soguktan koruyorum”

Çiftçi Naci Kiliç, bidonlari soguk ve dolu yagisindan korumak için fidelerin üzerlerini kapattigini belirterek, “Bazen dolu oluyor, bazen de ayaz oluyor, soguk oluyor. Ondan dolayi erken yetissin diye 600 tane domates ektim. Bu domatesleri korumak için hurdacidan bidon aldim. Bidonlarin alt tarafini kestim, domates fideleri erken yetissin diye üzerlerine geçirdim. Bu sayede fideleri doludan, soguktan koruyorum. Daha önceleri naylon çekiyordum. O da biraz zor oluyordu. Bir de bunu deneyeyim dedim. 20 senedir nasil erken yetistiririm diyerek deniyorum. Bidonlarin faydasi var, sebzeler 1 ay önce yetisiyor” dedi.

Kaynak: İHA