Cumhurbaskani Erdogan, Savas Uçaklari Nezaretinde Gaziantep'e Geldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Cumhur Ittifaki’nin ortaklarini tasiyan uçak, bir gün önce tanimlanamayan cismin tespit edildigi Gaziantep hava sahasina 2 savas uçagi esliginde geldi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi seçimlerinin 28 Mayis 2023 tarihinde gerçeklestirilecek ikinci tura kalmasinin ardindan gezilerine deprem bölgesi ile baslamisti. Cumhur Ittifaki’nin ortaklari MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan ile birlikte bugün Hatay’a giden Cumhurbaskani Erdogan, gerçeklestirdigi miting ve hastane açilisinin ardindan uçakla Gaziantep’e hareket etti.

Bir gün önce Gaziantep-Istanbul havayolunda tespit edilemeyen cisim nedeniyle yaklasik 12 saat uçak seferlerinin iptal edildigi Gaziantep Havalimani’na inen ve Cumhur Ittifaki ortaklari Cumhurbaskani Erdogan, MHP Lideri Bahçeli ve YRP Lideri Erbakan’i tasiyan uçaga 2 adet F16 savas uçagi da eslik etti.

Uçagin güvenli bir sekilde piste inmesi ve aprona yaklasmasinin ardindan uçaktan inen Erdogan, Bahçeli ve Erbakan, Cumhurbaskanligi makam araci ile havalimanindan mitingin yapilacagi Istasyon Meydani’na dogru hareket etti. Havalimani çikisinda vatandaslarin görmek için bekledigi Cumhur Ittifaki’nin ortaklarini tasiyan araç, yolda durmazken, makam aracina güzergah boyunca 2 Atak helikopter de havadan eslik etti.

Kentteki miting alaninda ve güzergahta da yogun güvenlik tedbirleri alindi.
Kaynak: İHA