Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Genel Baskani Ve Onun Ardindan Gidenler Gibi Milleti Suçlamiyoruz'

Hatay’da depremzedelere seslenen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve onun ardindan gidenler gibi milleti suçlamadiklarini belirterek, "Biz kimseyi tercihlerinden ötürü asagilamiyor, hor, hakir görmüyoruz. Hele hele depremde yakinlarini kaybetmis kardeslerime siyasi tercihlerinden dolayi ayrimcilik yapmak, onlari kaldiklari yerlerden kapi disari etmek, aklimizin kösesinden bile geçmez" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Genel Baskani Ve Onun Ardindan Gidenler Gibi Milleti Suçlamiyoruz'
Hafta sonunu deprem bölgesinde geçiren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, depremde en fazla hasarin yasandigi Hatay’in Antakya ilçesinde Konya 2. Etap Konteyner Kentinde depremzedelerle bir araya geldi. Erdogan burada yaptigi konusmada, millete parmak sallayanlardan olmadiklarini belirterek, “Yirmi bir yillik iktidarlarimiz döneminde millete tepeden bakanlardan olmadik. Hepsini de zaferle kazandigimiz on bes seçimin hiçbirinin ardindan insanimizi tehdit etmedik. Tahkir etmedik. Ayiranlardan, ayristiranlardan degil, hep su anda oldugu gibi birlestirenlerden, 85 milyonun tamamini kucaklastiranlardan olduk. Nefretin, kinin ve öfkenin diliyle degil, daima kardesligin diliyle konustuk. Bugün de aynisini yapiyoruz. Bugün de sandikta tecelli eden iradeye böyle yaklasiyoruz. CHP Genel Baskani ve onun ardindan gidenler gibi milleti suçlamiyoruz. CHP zihniyetinin temsilcileri gibi insanimizi itham etmiyoruz. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü asagilamiyor, hor, hakir görmüyoruz. Hele hele depremde yakinlarini kaybetmis kardeslerime siyasi tercihlerinden dolayi ayrimcilik yapmak, onlari kaldiklari yerlerden kapi disari etmek, aklimizin kösesinden bile geçmez. Bugüne kadar oldugu gibi yine aziz milletimizin iradesine saygi göstererek ülkeye ve millete hizmet yolculugumuza devam ediyoruz. Kabahatli aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Millete parmak sallamak yerine kendi isimize bakiyor; nerede eksigimiz, hatamiz, kusurumuz varsa onu düzeltmeye çalisiyoruz. Insallah bundan sonra da bu sekilde etmeyi sürdürecegiz. Biz sizi seviyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yahu sizin ne semeriniz var, ne eseriniz var”

Muhalefetin eseri bulunmadigini belirten Erdogan, “Kardeslerim biraz sonra Defne’deki hastanemizin insallah açilisini yapacagiz. Bakiniz, bu hastanenin temelini attigimiz zaman muhalefet ne dedi.

‘Üç ayda hastane mi yapilirmis’ dedi.

Bunlar zavalli. Biz covid döneminde Istanbul’da Atatürk Havalimani’nda üç ayda kardeslerim 1006 yatak kapasiteli Murat Dilmener Hastanesi’ni yaptik. Aynisini Anadolu Yakasi’nda yaptik. Biz iste orada kendimizi ispatladik. Biz arazi adamiyiz arazi. Biz çalisarak geliyoruz, üreterek geliyoruz. Simdi ‘üç ayda bu nasil olur diyenler’ ya sizin hayatinizda bir eser var mi? Bir hizmet var mi? Yok. Ziya Pasa ne diyor? ‘Esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri’ Yahu sizin ne semeriniz var, ne eseriniz var” diye konustu.

Kaynak: İHA