Bakan Akar Ve Baskan Büyükkiliç Doga Yürüyüsüne Katildi
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Spor A.S. tarafindan düzenlenen ‘15-21 Mayis Gençlik Haftasi’na Özel Doga Yürüyüsü’ etkinliginde gençlerle birlikte yürüyüs yapti. Etkinlikte katilimcilar arasindan çekilisle belirlenen 3 kisiye bisiklet, 3 kisiye de Baskan Büyükkiliç ile TOGG turu hediye edildi.

‘Dogada bulusalim’ slogani ile Büyüksehir Belediyesi’nin kentin turizmine kazandirdigi, doga harikasi Koramaz Vadisi’nde 21 Mayis Pazar günü düzenlenen etkinlige Bakan Akar ve Baskan Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, Il Jandarma Komutani Tugg. Yüksel Yigit ile Spor A.S. Müdürü Ibrahim Somtas ve gençler basta olmak üzere yüzlerce vatandas katildi.
Katilimin ücretsiz oldugu saat 09.00’da baslayan etkinlik için vatandaslar, sehrin birçok noktasindan 08.15’te hareket edecek servis noktalarinda yogunluk olusturdu. Büyüksehir Belediyesi tarafindan servisle ücretsiz ulasim imkâni sunulmasinin yani sira birçok vatandasta kendi araçlari ile Koramaz Vadisi’ndeki etkinlige yogun ilgi gösterdi. 15-21 Mayis Gençlik Haftasi’na Özel Doga Yürüyüsü parkur baslangiç noktasi olan Turan’dan baslayarak Agirnas Neslihan Parki’nda sona erdi. Akar ve Büyükkiliç, etkinlikte Koramaz Vadisi’nin essiz dogasinda vatandaslarla sohbet esliginde keyifli bir yürüyüs gerçeklestirirken, vatandaslar da spor ve eglence dolu etkinlikle keyifli bir Pazar geçirmenin mutlulugunu yasadi. Yürüyüsün ardindan katilimcilar arasindan heyecanli bir çekilisle belirlenen 3 kisiye bisiklet, 3 kisiye de Baskan Büyükkiliç ile TOGG turu hediye edildi. Etkinlik sonunda bitis alaninda Büyüksehir Belediyesi personeli katilimcilara ikramlarda bulundu. Etkinlige katilan çocuklari da unutmayan Büyüksehir’in kurdugu oyun alanlarinda vakit geçiren çocuklar doyasiya eglendi.
Vatandaslarla birlikte Koramaz Vadisi’ndeki 5 kilometrelik parkuru yürüyen Akar’a halk yogun ilgi gösterdi. Yürüyüsün ardindan Akar, Agirnas Mahallesinde Mimar Sinan’in dogdugu evi ziyaret etti. Yetkililerden eve iliskin bilgi alan Akar, ziyaretin ardindan yaptigi açiklamada, sunlari söyledi;
“Bugün yemyesil, doga harikasi Koramaz Vadisi’nde vatandaslarimizla beraber çok güzel bir yürüyüs yaptik. Güzel bir sabah geçirdik. Daha sonra dünya çapindaki gururumuz büyük bilim insani Mimar Sinan’in evini ziyaret ettik. Çok güzel, bakimli sekilde korunuyor. Turizm, seyahat meraklilarina buralari da rotalarina eklemelerini, buralari da görmelerini tavsiye ediyorum.”
Bakan Akar ve Baskan Büyükkiliç etkinlik sonunda Mimar Sinan Evi’ni de gezdi.
