Ercis'te Ahira Kurt Girdi, Koyunlari Telef Etti

Van’in Ercis ilçesinde ahira kurt girmesi nedeniyle 6 koyun telef oldu, 7 koyun yaralandi.

Ercis'te Ahira Kurt Girdi, Koyunlari Telef Etti


Olay, Yesilova Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah ahira giden Hüseyin Halisdemir (70), durumu mahalle muhtarina bildirdi. Olay yerine gelen muhtar konunun daha detayli arastirilmasi için Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ercis Belediyesi ekiplerine bildirdi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü çalisanlari inceleme sonucu koyunlarin kurtlar tarafindan telef edildigini, yaralanan koyunlarin da kuduz ihtimaline karsi kuduz asisi yapilmasini belirterek tutanak tuttu. Daha sonra tedbir amaciyla yarali koyunlara kuduz asisi yapildi.

Muhtari Maksut Tuz, yaptigi açiklamasinda “Sabah 06.00 gibi vatandas beni aradi. ‘Muhtarim basi bos köpek ahira girmis koyunlarimi telef etmis’ deyince bende olay yerine geldim. Koyunlari köpek degil, kurdun telef ettigini tespit ettik. Biz de hemen belediyeyi ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü çalisanlarina haber verdik. Onlara buraya gelip gerekli tutanaklari tutarak yarali hayvanlara gerekli müdahaleyi yaptilar. Telef olan hayvanlari ise belediyenin temizlik isleri gelip gömmek üzere götürdü. Bu vesileyle vatandas çok magdur. Kendisi 70 yasinda halen çobanlik yapiyor. Devletimizden vatandasa maddi destek de bulunmalarini talep ediyorum” dedi.



Koyunlarin sahibinin oglu Fesih Halisdemir ise, “Yesilova Mahallesi’nde oturuyorum. Babamlarin ahirina kurt girmis. 6 koyunu telef edip 7 taneyi ise yaraladi. Görevliler geldi tutanak tuttular. Belediye ekipleri ise telef olan hayvanlari götürdü” dedi.

Kaynak: İHA