Antakya Medeniyetler Korosu'ndan Van'da Dayanisma Konseri

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ilde yikima neden olan depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Van’da dayanisma konseri verdi.

Antakya Medeniyetler Korosu'ndan Van'da Dayanisma Konseri
Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu mali destegi ile Edirne, Denizli, Eskisehir, Antalya, Samsun, Sivas, Van ve Sanliurfa Avrupa Birligi Bilgi Merkezleri isbirliginde mayis ayi süresince gerçeklesecek olan dayanisma konserlerinden biri bugün Van’da gerçeklesti. Van TSO AB Bilgi Merkezi ev sahipliginde Uygulama Otelinde düzenlenen konserde duygusal anlar yasandi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi konserde, depremlerde hayatlarini kaybettigi 7 üyesi Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pinar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroglu ve Ahmet Fehmi Ayaz’in anisina sahnede 7 adet mum yakildi. Antakya Medeniyetler Korosu üyelerinin, türkü, deyis, bozlak, hoyrat ve marslardan olusan repertuvarini seslendirirken katilimcilara bazen duygu, bazen ise nese dolu anlar yasatti. Bazi sarkilarda, depremlerde zarar gören illerden görüntülerin gösterildigi sirada dinleyiciler gözyaslarini tutamadi. Enkazdan sag çikarilan Koro Sefi Yilmaz Özfirat, konserde yasadiklarini anlatirken, depremzedelere destek ve birlik, beraberlik çagrisinda bulundu. Bir saati askin sahnede kalan koro, konser sonunda davetliler tarafindan ayakta alkislandi.

Van’da bu tür sanatla ilgili etkinliklerin düzenlenmesinin önemli oldugunu ifade eden vatandaslar ise Van TSO yetkililerine tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA