Rektör Çakmak, TEKNOFEST 2023'Ü Degerlendirdi

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Istanbul’da 6. si gerçeklestirilen Türkiye’nin en büyük havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’i yerinde takip etti.

Rektör Çakmak, TEKNOFEST 2023'Ü Degerlendirdi
Ülkemizde yeni milli teknolojiler gelistirilmek ve milli teknoloji üretimini artirmak amaciyla Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi’nin ev sahipliginde ve ETÜ’nün de aralarinda bulundugu 117 kurumun paydasliginda düzenlenen TEKNOFEST 2023 teknoloji, bilim, havacilik, uçus gösterileri; sergiler, zirveler, atölyeler, teknoloji yarismalari ve ödül törenleri ile çesitli etkinliklere sahne oldu.

Festivali ilk gününden itibaren yerinde takip eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, TEKNOFEST’e paydas olmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek: “2018 yilindan itibaren her yil düzenlenen TEKNOFEST ülkemizin gelecek vizyonu için çok kiymetli bir hazine niteligi tasiyor. Üniversitemizden de 10 takim çesitli kategorilerde bu yil finale kalma basarisi gösterdi ve burada mücadele ediyor. Çocuklarin ve gençlerin standimiza olan yogun ilgileri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Ziyaretçilerimiz sanal gerçeklik ile uzay simülasyonu deneyimi yasadi ve üniversiteli abi ve ablalari ile gelistirilen cihazlar üzerine sohbet etti. Bununla beraber gerek paydas üniversitelerimizin rektörleriyle gerekse de kardes ülkemizden gelen Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyav ile yapmis oldugumuz görüsmelerle önümüzdeki süreçte kurumlar arasinda yapilabilecek is birliklerini de ele aldik. Ülkemizin gelecegi için çok büyük bir firsat olan bu organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçenlere bir kez daha gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA