Mersin'de 'Gönülden Gönüle' Konseri Yogun Ilgi Gördü

İçel Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan Türk Müzigi Toplulugunun ’Gönülden Gönüle’ konseri yogun ilgi gördü. Müzigin ve sanatin iyilestirici gücüyle yola çikilan konserde, birbirinden güzel Türk Halk Müzigi eserleri seslendirildi.

Mersin'de 'Gönülden Gönüle' Konseri Yogun Ilgi Gördü
İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi bünyesinde bulunan Türk Müzigi Toplulugu ‘Gönülden Gönüle’ mottosuyla harika bir konsere imza atti. Kongre ve Sergi Sarayinda gerçeklestirilen ve Türk Halk Müzigi’nin birbirinden güzel eserlerinin seslendirildigi konsere vatandaslarin ilgisi yogun oldu. Sefligini Erdal Kosar’in yaptigi, Filiz Koçak, Cengiz Isleyen, Zeynep Özel, Saban Soyaciman, Özge Çabuk, Güney Özdemir ve Çigdem Akdogan’in solist oldugu konserde yaklasik 30 kisilik bir ekip sahne aldi. Ayrilik, Bu Gala Dasli Gala, Nesini Söyleyim Canim Efendim, Daglar Dagladi Beni, Uzaklarin Türküsü ve Altin Yüzügüm Kirildi basta olmak üzere 18 eserin seslendirildigi konserde vatandaslar keyifli vakit geçirdi.

"Birçok farkli etkinliklerde bir araya gelecegiz"

Gerçeklestirilen konserle ile ilgili bilgi veren Belediye Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz, "Bu geçen süre içerisinde biz de özellikle sanat topluluklarimizin altyapisini gelistirmek için büyük bir çaba sarf ettik ve bugün görüyoruz ki gerçekten sanat topluluklarimiz iyi bir noktaya gelmis. Bu bize bundan sonrasinda birçok farkli proje ortaya koymak için bir isik veriyor. Bundan sonraki süreçlerde birçok farkli etkinliklerde bir araya gelecegimizi umuyoruz. Bunun için çalismalarimizi devam ettirecegiz" dedi.

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü ve Opera Sanatçisi Bengi Ispir Özdülger, deprem nedeniyle ara verdikleri etkinliklere sanatin iyilestirici gücünden yola çikarak yeniden devam ettiklerini söyledi.

Özdülger, "Deprem felaketi sebebiyle acimiz büyük ama bu aciyi bir arada, bu güzel konserleri yaparak sanatla iyilestirecegiz. Bu birliktelik sayesinde iyilesecegiz. Sanatin, müzigin sifalandirdigi noktadan yola çikiyoruz ve bunlari siklikla yaparak bu sifayi herkese dagitmak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Konseri degerlendiren Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Yilmaz da "Aylar sonra yeniden isimizi yapiyor olmak keyifli. Sanatin iyilestiriciligini öne çikararak normallesmeye çalismak gerekiyor. Ulusça hem unutmadan hem de yaralarimizi sanatin sifasiyla sararak iyilesmemiz lazim. İçel Büyüksehir Belediyesi de bu konuyu çok önemli bir sekilde ele aliyor. Sosyal belediyeciligin olmasi gerektigi gibi yapildigini düsünüyorum. Sanat, diger etkinlikler ve faaliyetler yoluyla deprem felaketinden uzaklasma ve iyilesme isini çok muntazam yerine getiriyor" diye konustu.

Kaynak: İHA